5 pilinga iz kućne radinosti
Piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekom, svježom te otvara pore - lice diše, a ten izgleda čisto
Lijepa koža i svjež izgled želja je svake žene, a da bi to postigli, često se oslanjamo na kozmetičare i skupe pripravke. No, to i nije potrebno ako poslušate ove savjete. Naime, prvi korak ka blistavoj koži i svježem izgledu je uklanjanje suhih, mrtvih stanica kože, a najbolji način za učiniti to su pilinzi.
Naša se koža konstantno obnavlja. U unutarnjem sloju, dermisu, stvaraju se nove kožne stanice, a stare izlaze na površinu. Mrtve stanice kože vrlo često same izblijede, ali neke se zadrže zbog čega nam koža izgleda sivo i umorno. Prištići i akne također mogu biti rezultat mrtvog sloja stanica.
Piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekom, svježom te otvara pore. Lice diše, a ten izgleda čisto.
Domaći pilinzi za blistav ten
Od kefira - sličan je jogurtu, ali kefir ima čak četrdeset dobrih bakterija više. Sadrži mliječnu kiselinu koja njeguje kožu i pruža joj vlagu. Kefir možete koristiti i u kombinaciji s drugim namirnicama poput kave.
Od šećera - šećer svi imamo u kuhinji i bogat je glikolnom kiselinom. Glikolna kiselina potiče rast novih kožnih stanica, a razbija strukturu starih i uklanja ih. Šećer možete pomiješati s medom ili ga koristiti samo s malo vode.
S kavom - za kavu je poznato da je odličan saveznik u borbi protiv celulita, no čini puno i za kožu lica. Kava je puna antioksidansa, smanjuje sitne bore i spriječava natečenost lica. Zaglađuje kožu i pomaže joj oporaviti se od sunčanja. Miješajte ju s vodom ili mlijekom.
S kukuruznim brašnom - kukuruzno brašno hrani lice proteinima koji ostavljaju kožu podatnom. Nije pregrubo, a učinkovito čisti pore i uklanja mitesere. Za još bolji efekt pomiješajte kukuruzno brašno s limunovim sokom, medom ili žumanjkom.
Sa sodom bikarbonom - među najboljim je pilinzima za masnu kožu upravo ovaj sa sodom bikarbonom. Svestrana soda zaglađuje kožu, uklanja mitesere i smanjuje pore. Osim pilinga, možete napraviti i masku tako da je pomiješate s vodom i pustite da odstoji.
Novi komentar