« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
ZNATE LI?

5 navika uspješnih žena

Ako ste i dalje zarobljeni u starim sustavima razmišljanja, evo par zajedničkih karakteristika uspješnih žena koje trebaju i vama....

Evo što vam treba
Evo što vam treba (Arhiva)
Više o

žena

,

uspjeh

,

karakteristike

Uspješne žene nisu rijetkost, štoviše, može se reći da ih ima sve više. Ako ste i dalje zarobljeni u starim sustavima razmišljanja, evo par zajedničkih karakteristika uspješnih žena koje trebaju i vama....

Empatija - osjetiti potrebe ljudi oko sebe plemenita je osobina, ali i više od toga. Ako ste vođa tima i upravljate ljudima, vrlo je važno čuti ih. Ako suosjećate sa svojim kolegama i svojim zaposlenicima, vrlo vjerojatno će i oni vama uzvratiti istom mjerom i biti na raspolaganju kada vam je to potrebno.

Nesavršenosti - žene se prije odgajalo da budu savršene i živjele su pod velikim pritiskom. Od njih se tražilo da budu predane majke, požrtvovne supruge i da pritom savršeno izgledaju. Za njihove potrebe nije se marilo. Danas je drugačije. Žene mogu i moraju biti kakve jesu. Sa svim svojim manama i vrlinama.

Prihvaćanje neuspjeha - iza svake uspješne žene su neuspjesi, no ona ih se ne srami. Tko radi taj i griješi. Naučiti ustati nakon pada i nastaviti - to je uspjeh.

Prošlost - to je prvo što stoji iza svake uspješne žene. U pravilu, što je teže bilo ono kroz što je prošla, to je ona danas jača. Važno je samo uzdignuti glavu, biti strpljiva i znati da će teška vremena proći. Naučiti iz njih što je više moguće o sebi i krenuti dalje.  Rane zacjeljuju, a ožiljci ostaju kao podsjetnik koliko smo daleko dogurali.

Ustrajnost - uspješne žene su ustrajne i uporne. Neće lako odustati, iako se u poslovnom svijetu, koji je u nekoj mjeri još uvijek muški, susreću s brojnim prerekama s kojima se njihovi kolege suprotnog spola, neće susresti. 

23.06.2019. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh