« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

5 namirnica koje će izbaciti višak vode iz tijela

Kako bi se riješili vode u organizmu, ne morate piti pet litara tekućine dnevno kao što to inače kažu

Maslačak je genijalan!
Maslačak je genijalan! (Wikipedia)
Više o

brusnica

,

zadržavanje vode

,

mrkva

,

celer

,

maslačak

,

krastavac

Zadržavanje vode u tijelu još se zove edem, a do toga dolazi zbog nakupljanja tekućine u organizmu. Može uzrokovati oticanje zglobova, stopala, ruku i nogu, a kod žena se često pojavljuje za vrijeme trudnoće. 

Postoji mnogo razloga zašto dolazi do edema, ali većina njih nisu ozbiljni zdravstveni problemi. Kako bi se riješili vode u organizmu, ne morate piti pet litara tekućine dnevno kao što to inače kažu - dovoljno je ubaciti ovih 5 namirnica u prehranu:

 Brusnice - prava riznica antioksidansa i vitamina C koja pomaže tijelu da otpusti višak vode. Pomaže u izbacivanju toksina i štiti tijelo od slobodnih radikala koji nastanu u procesu metabolizacije. 

Celer - sadrži vrijedan sastojak kumarin koji potiče tijelo na riješavanje viška zadržane vode. Zahvaljujući kumarinu u celeru, ljudi češće moraju mokriti. Celer je odličan i kao saveznik u borbi protiv visokog krvnog tlaka. 

Krastavci - sadrže ogroman udio vode i nutrijente koji pomažu u izbacivanju mokraćne kiseline iz bubrega. Sadrže i kofeinsku kiselinu koja pomaže tijelu da ne zadrži vodu. Osim toga, krastavci imaju mali broj kalorija pa su odličan zalogaj za detox i dijetu. 

Maslačak - već se tradicionalno koristi kao prirodno sredstvo protiv edema. Ima jako dijuretičko djelovanje pa pomaže u izbacivanju vode iz tijela. Osim za edem, maslačak je koristan i za zdravlje jetre, dijabetes i održavaju probavu. 

Mrkva - bogate su karotenom i antioksidansima pa mrkve potilu tijelo na čišćenje od toksina. Imaju dovoljno kalija u sebi pa stabiliziraju razine šećera u krvi, a mrkve djeluju povoljno i na kolesterol. 

02.08.2018. 13:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh