« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

5 koristi od vrećice čaja

Sljedeći put nakon što napravite svoj omiljeni čaj, zaputite se u kupaonicu u provjerite koje sve beauty trikove vrećice čaja mogu izvesti

Ne bacajte ih nakon korištenja
Ne bacajte ih nakon korištenja (Arhiva)
Više o

čaj

,

vrećica čaja

Vjerojatno ste čuli za korištenje hladnih žlica za podočnjake ili krastavce za svježe lice, ali još bolji efekt mogu imat iskorištene vrećice čaja koje gotovo uvijek bacimo u smeće. 

Sljedeći put nakon što napravite svoj omiljeni čaj, zaputite se u kupaonicu u provjerite koje sve beauty trikove vrećice čaja mogu izvesti:

Izliječite rane - porezali ste se i bol ne prolazi? Zakuhajte crni čaj i ohladite vrećicu pa je pritisnite na porezano područje. Taninska kiselina iz čaja 'suzit' će krvne žile i zaustaviti krvarenje pa je ovo idealan trik, ako se poreže za vrijeme brijanja. 

Odmorite oči - ovaj je trik za ljepotu možda i najpoznatiji kada se radi o vrećicama čaja. Umočite vrećice čaja u toplu vodu i stavite ih na umore uči. Držit ih otprilike 20 minuta, a kada ih maknete primijetit ćete da su vam oči puno manje natečene. 

Olakšajte si opekline - ezona je sunčanja, a mnogi se ne štite kako treba. Ponekad to rezultira lijepim brončanim tenom, a ponekad bolnim crvenim tragovima. Ohladite vrećice zelenog čaja i njima prijeđite preko opečene kože. Možete napraviti i oblog od čaja i držati ga 15 minuta. 

Osvježite kožu - mnogi vole koristiti vrećice čaja kao blazinice s tonerom. Jednostavno ih umočite u toplu vodu i prijeđite preko očišćenog lica. Antioksidansi iz čaja regenerirat će kožu i osvježit je, a učinkovito će ukloniti masnoće. 

Pobijedite akne - vrećice zelenog čaja možete držati nekoliko minuta na području gdje imate akne. Antibakterijsko svojstvo dubinski će očistiti kožu, a lice bi trebalo biti mekano i glatko. Redovitom upotrebom zelenog čaja za lice akne bi trebale nestati. 

09.08.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh