« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
ISPROBAJTE :)

4 odlične zamjene za kavu

Postoje odlične zamjene za kavu koje mogu pomoći da se razbudimo, ali bez negativnih posljedica.

Isprobajte alternative :)
Isprobajte alternative :) (Arhiva)
Više o

kava

,

zeleni čaj

,

Zamjena

,

guarana

,

cikorija

,

maca prah

Kava je definitivno najomiljeniji jutarnji napitak, no mnogima od nas nerijetko teško pada na želudac i nakon kave osjećamo nagli pad energije.

Srećom, postoje odlične zamjene za kavu koje mogu pomoći da se razbudimo, ali bez negativnih posljedica. 

Cikorija - korijen cikorije ne sadrži kofein, ali je bogat beta karotenom. Štiti jetru i potiče metabolizam, a napitak je popularan jer podsjeća na okus kave. Za razliku od kave koja može potaknuti žgaravicu, cikorija je nježnija. Uz to je izvor vitamina, cinka, magnezija i željeza.

Guarana - posebno popularna zamjena za kavu jer sadrži alkaloid guaranin. Radi se o komponenti koja djeluje identično kao kofein. No, razlika je u tome što se, baš kao kod zelenog čaja, kofein ove biljke sporije apsorbira u krvotok pa se osjećamo bolje i duže 'budni.' Osim toga, guarana dobro djeluje na opće stanje organizma i ubrzava metabolizam.

Maca prah - napitak ove biljke ima brojne prednosti za zdravlje. Maca pomaže u jačanju imuniteta, povećava izdržljivost, pomaže u mršvljenju te poboljšava izgled i zdravlje kože. Posebnost kod mace je što sadrži adaptogen odnosno svojstvo koje pozitivno djeluje na mentalnu izdržljivost, koncentraciju i otpornost na stres.

Zeleni čaj - čajevi su uvijek odlična zamjena za kavu. Zeleni čaj ima dovoljno kofeina da nas razbudi, a u isto vrijeme bolje djeluje na organizam jer se kofein sporije otpušta. Osim toga, zeleni čaj donosi pregršt prednosti za zdravlje i izgled.

26.08.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh