« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
LJERKA PULJIĆ NA VRHU

300 najmoćnijih žena u Hrvatskoj

Uredništvo Lidera odabralo je top-deset najmoćnijih žena prema upravljačkoj moći, Ljerka Puljić iz Agrokora je na vrhu

Ljerka Puljić
Ljerka Puljić (Neja Markicevic / CROPIX)
Više o

Ljerka Puljić

,

Lider Press

,

Gordana Kovačević

,

Nevenka Bečić

,

najmoćniji ljudi

Ljerka Puljić iz Agrokora najmoćnija je žena hrvatskog biznisa, a iza nje pozicionirala se Snježana Pauk, članica Uprave HEP-a, ove godine nova osoba na listi "300 najmoćnijih žena" hrvatskog biznisa objavljenoj u novom broju poslovnog tjednika Lidera.

Za jedno mjesto pale su Nevenka Bečić iz tvrtke Kerum i Gordana Kovačević iz Ericssona Nikole Tesle, koje su sada treća odnosno četvrta najmoćnija žena hrvatskog biznisa. Petu poziciju zadržala je Irena Jolić Šimović iz Hrvatskog telekoma.

Top-deset najmoćnijih žena odabralo je uredništvo Lidera prema upravljačkoj moći, ali i na temelju njihova utjecaja na biznis općenito, na dobavljače, kupce i zaposlenike, navode iz tog poslovnog tjednika.

Lista koja sadrži 100 najmoćnijih predsjednica uprava, 150 članica uprava i 50 članica nadzornih odbora temelji se na istraživanju Lidera i Poslovna.hr-a.

Prema istraživanju, tristo najmoćnijih žena Hrvatske ima upravljačku moć od 32 milijarde eura, što je impozantan rast od čak 35 posto u odnosu na prošlu godinu, međutim smanjena je upravljačka moć predsjednica uprava.

Na ovogodišnjoj su listi, na kojoj su primjetne velike promjene u dolascima i odlascima, žene iz 260 kompanija, navode iz Lidera.(hina/metro-portal)

24.11.2010. 18:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh