« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
STIGLE PLAĆE

3. maj odustaje od najavljenog štrajka i prosvjeda

Uprava brodogradilišta mora odmah krenuti na posao jer vrijeme prolazi, a popravnog ispita nema, poručuju sindikalci

(Željko Šop/Cropix)
Više o

štrajk

,

prosvjed

,

brodogradilišta

,

3. maj

,

Sindikat metalaca Hrvatske

,

Željko Starčević

,

isplata plaća

Radnicima brodogradilišta 3. maj sutra će biti isplaćene plaće za rujan, pa Sindikat metalaca Hrvatske (SMH) odustaje od najavljenih industrijskih akcija, tj. od štrajka i prosvjeda na ulicama Rijeke, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare glavni povjerenik SMH-a u Brodograđevnoj industriji 3. maj Juraj Šoljić.

Predsjednik Uprave 3. maja Željko Starčević izvijestio nas je da je stigao novac na račun brodogradilišta, pa će sutra biti isplaćene plaće za rujan, a 12. studenog plaće za listopad, kazao je Šoljić.

Uskoro će početi stizati materijal za gradnje 709, 710 i 711, a od ponedjeljka će se pozivati radnici da dođu raditi na sortiranju limova. To je jako dobra vijest i smatram da je SMH odradio dobar posao u borbi za interese svojeg članstva, dodao je Šoljić.

Uprava brodogradilišta mora krenuti na posao oko ugovaranja novih brodova i pripreme dokumentacije za drugi dio kredita jer vrijeme brzo prolazi a popravnog ispita nema, rekao je Šoljić radnicima u riječkom škveru.

Regionalna povjerenica Saveza Samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i županijska povjerenica SSSH za Primorsko-goransku županiju Jadranka Tomašić naglasila je kako je sindikat ostvario postavljene ciljeve.

Tražili smo i dobili potporu od naših sindikalnih kolega u Europi i svijetu, od Europske federacije sindikata metalaca do sindikata iz Poljske i Norveške, dodala je Tomašić. (hina/metro-portal)

04.11.2009. 15:52:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh