« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Nos za biznis

21-godišnjak zaradio milijune preko video igrice

Mladom kompjuterskom čarobnjaku svaki mjesec na bankovni račun stiže oko 630.000 kuna nakon što je napravio video igru koja je postala hit na internetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (ww.torn.com)
Više o

torn

,

video igra

,

Joe Chedburn

Joe Chedburn imao je samo 16 godina kada je došao na ideju da napravi internet igru baziranu na zločinu. Torn, inače tekstualno koncipirana igra koja nema grafiku, brzo se proširila te sada ima 41.000 aktivnih korisnika te preko 1,3 milijuna računa.

Premda je igra besplatna, korisnici mogu svaki mjesec uplaćivati 30 kuna kako bi dobili dodatne bodove i  bolji status. Većina igrača plaća ovu cifru zbog čega igrica ubire prihod od oko 630.000 kuna mjesečno. I tako je Joe u dobi od samo 21 godinu postao milijunaš.

˝Dok sam bio mlađi roditelji su mi pregovarali da provodim previše vremena za kompjuterom, no sada vide da se to itekako isplatilo. Otac mi je dosta pomogao te od njega dobivam savjete kako proširiti biznis. Uvijek su me zanimali kompjuteri i zaista mi je drago da mogu zarađivati novac na ovaj način˝ objašnjava Joe.  Otac mu je u početku pomogao oko financijske strane posla, no Joe, koji sada posjeduje vlastitu kuću, sam vodi posao vrijedan više od milijun funti.

U video igrici Torn, igrači zarađuju bodove baveći se kriminalom i razvijajući svoj posao u imaginarnom gradu. Ipak, Joe objašnjava kako je smisao igrice zapravo kreiranje socijalne mreže, a ne promoviranje kriminala, dodajući kako se jedan par, koji se upoznao preko njegovog projekta, već vjenčao.

Igricu možete isprobati ovdje.

07.10.2009. 10:39:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh