« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
obljetnica

16 godina od akcije Medački džep

Hrvatska vojska i pripadnici MUP-a na današnji su dan 1993. odbacili agresora koji je granatirao Gospić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Medački džep

,

Gospić

,

vojno redarstvena akcija

,

obljetnica akcije Medački džep

,

hrvatski branitelji

,

poginuli branitelji

,

granatiranje Gospića

Povodom 16. godišnjice od vojno-redarstvene akcije Medački džep u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije jutros je služena misa zahvale i molitva za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata, a na spomenik osloboditeljima Gospića izaslanstva Grada, Ličko-senjske županije, policije i udruga iz Domovinskog rata položila su vijenac i zapalila svijeće.

"S pijetetom se sjećamo poginulih branitelja, invalida i stradalnika koji su sudjelovali u akciji Medački džep. To je bio prvi početak, da nakon odbacivanja četničkih snaga koje su svakodnevno granatirale grad, javne i društvene institucije profunkcioniraju: stekli su se uvjeti da djeca pohađaju nastavu, da nastave s radom zdravstvene i druge ustanove", rekao je gradonačelnik Milan Kolić te podsjetio da je sve do "Oluje" Gospić još uvijek proživljavao velike štete.

Nakon 16 godina zahvaljujući tim akcijama Grad Gospić ima, kao sjedište Ličko-senjske županije, svoju budućnost za mlade i sve one koji žele doći ovdje živjeti, istaknuo je gradonačelnik Kolić.

Izvor: Hina

09.09.2009. 11:53:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh