« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
SLAB ODAZIV

14 biračkih mjesta otvoreno i u Srbiji

Na teritoriju Srbije u nedjelju je u 7 sati ujutro otvoreno 14 biračkih mjesta, a do devet sati odaziv je bio loš

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Mišćević/CROPIX)
Više o

Srbija

,

predsjednički izbori

,

biračko mjesto

Do 19 sati navečer hrvatski će državljani moći glasovati na četiri biračka mjesta u Beogradu, po dva u Subotici i Somboru, kao i na biračkim mjestima u Zemunu, Pančevu, Srijemskoj Mitrovici, Inđiji, Novom Sadu i Petrovaradinu.

Ukupno će, prema podacima hrvatskoga veleposlanstva u Beogradu, u Srbiji moći glasovati više od 30 tisuća hrvatskih građana koji imaju stalno ili privremeno prebivalište u Srbiji, kao i 200 hrvatskih državljana koji se na dan predsjedničkih izbora nalaze u Srbiji.

Do devet sati odziv birača je bio slab, priopćeno je u Generalnom konzulatu RH u Subotici, i dodaju da je za ovo područje to uobičajeno, no tome danas pridonosi i loše, hladno i kišovito vrijeme.

"Koliko Hrvati izvan domovine pokazuju interes za matičnu zemlju toliko će im ona i uzvratiti", izjavila je uoči predsjedničkih izbora za hrvatske medije u Vojvodini generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Subotici Ljerka Alajbeg.

Vojvođanski Hrvati su do sada u malom broju izlazili na hrvatske izbore. Na posljednjima, za Hrvatski sabor, tek njih oko 700, no službenih podataka o tome nema. (hina/metro-portal)

27.12.2009. 11:05:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh