« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
STRANI KAPITAL

110 radnika Dalmatinke Nove dobilo otkaz

Složna su braća ipak odlučna i nitko i ništa ih ne mogu u tome spriječiti?!

Dan Karlo Ladini i Gianfranko Ladini
Dan Karlo Ladini i Gianfranko Ladini (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

tvornica Dalmatinka Nova

,

braća Ladini

,

obavijest o otkazu

,

stranci

Na adrese 110 radnika Dalmatinke Nove danas su počele stizati obavijesti o otkazima ugovora o radu koje je potpisao Gianfranco Ladini, predsjednik Uprave.

Prema Sporazumu, koji su u lipnju potpisali predstavnici poslodavca i sindikata, utvrđeno je da će "nakon zaključenja Sporazuma i izvršenja preuzetih obveza, poslodavac, sukladno Zakonu o radu, izraditi Program zbrinjavanja viška radnika".

Iako Uprava Dalmatinke Nove nije ispunila preuzete obveze - nije isplatila plaće za veljaču, ožujak, travanj, svibanj i lipanj, obavijesti o otkazima počele su stizati na adrese radnika. Sindikati nisu kontaktirani, kao što je bilo obećano, a nisu utvrđeni ni kriteriji za otkaze ugovora o radu, i ovo graniči s ludilom, kazala je čelnica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja.

Kako je rekla, poslodavac ponovno krši sporazum, ljudi dobivaju infarkte, jer su danas počeli pojedinačno dobivati otkaze putem pošte, a otkazi ugovora o radu samo što nisu izvješeni i na Pijaci, ne samo na ulazu u tvornicu na oglasnoj ploči. Okupit ćemo se i donijeti odluku što nam je činiti, ali u svakom slučaju ovakav Program zbrinjavanja viška zaposlenih neće proći, kaže Radonja, predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove.

Odvjetnik radnika Zoran Vujanović najavio je da je poslodavac ovime još jednom prekršio Zakon o radu, te da će dobiti 110 parničkih postupaka u sljedećem razdoblju. Okupljanje radnika i konferencija za novinare najavljene su sutra za 14 sati. (HINA)

09.09.2008. 15:35:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh