« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Županija će i dalje ulagati u poljoprivredu

Ove godine dodijelit će se 11 milijuna bespovratnih kuna za razvoj poljoprivrede, ruralnog razvitka, šumarstva i ribarstva
Ove godine dodijelit će se 11 milijuna bespovratnih kuna za razvoj poljoprivrede, ruralnog razvitka, šumarstva i ribarstva (AFP)
Više o

Županja

,

poljoprivreda

Poglavarstvo Zagrebačke županije jučer je prihvatilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o subvencijama u poljoprivredi, ruralnom razvitku i šumarstvu Zagrebačke županije. Naime, Županija je 21. veljače objavila natječaj za dodjelu subvencija poljoprivrednim proizvođačima.

Prema novoj odluci, županijske subvencije i potpore mogu dobiti ne samo članovi specijaliziranih zadruga, nego i drugi tržišno orijentirani i perspektivni poljoprivredni proizvođači. Ujedno, subvencije za poboljšanje uvjeta proizvodnje sireva mogu dobiti ne samo proizvođači županijskih marki nego i svi koji imaju registriran objekt za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla na obiteljskim gospodarstvima.

Županija je tijekom proteklih godina u razvoj poljoprivrede uložila više od 100 milijuna kuna.  (DM)

SušaUkupna šteta od suše u 2007. godini na području Županije iznosila je 94 milijuna kuna. Odlukom Vlade RH, Županiji je dodijeljeno 5,6 milijuna kuna.
Magistralni cjevovod Cerje - Vukovje - Sveta Helena koštat će 710.000 kuna.

01.04.2008. 23:39:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh