« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
EP KARATE

Zlato za Petru Volf, bronce za Čelan i Šenjug

Velike uspjehe karatašica prvog dana EP-a nisu slijedili i naši karataši.

(Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

Dom sportova

,

Mirna Šenjug

,

Petra Nova

,

EP karate

,

Kristijan Novak

,

Miloš Urik

,

Martin Albello

,

Petra Volf

,

Ana Marija Čelan

,

Tiffany Fanjat

,

Clomar Costa

,

Roberta Minet

,

Mirela Softić

,

Simona Battaglia

,

Miroslav Maričević

Hrvatska karatašica Petra Volf osvojila je zlatno, a Ana Marija Čelan i Mirna Šenjug brončano odličje prvoga dana 44. Europskoga karate prvenstva u Zagrebu.

Zlatna Riječanka Petra Volf je u finalu u prepunoj dvorani Doma sportova sudačkim preglasavanjem pobijedila favoriziranu svjetsku prvakinju Tiffany Fanjat, te ostvarila najveći uspjeh u karijeri i prvu seniorsku medalju.

"Ma, da sam imala i deset medalja, a ovo mi je prva, sve bi ih mijenjala za zlato ovdje u Zagrebu. Sve mi se konačno otvorilo i to kada je bilo najpotrebnije, na Europskom prvenstvu kod kuće, pred punom dvoranom koja je stvarno izgledala sjajno. Imala sam srebro i stvarno nisam imala što izgubiti od svjetske prvakinje. Nisam zadovoljna borbom, bilo je puno naguravanja, ali su suci honorirali moju veću borbenost", kazala je Petra Volf.

Ona je u kumitama kategorije do 68 kilograma prvo svladala Poljakinju Szulc, pa Srpkinju Filipović i Španjolku Clomar Costu, da bi u polufinalu osigurala borbu za zlato pobjedom nad Talijankom Robertom Minet.

Ana Marija Čelan je osvojila broncu u kumitama u kategoriji preko 68 kilograma i to pobjedom nad Mirelom Softić iz BiH u repasažu. Čelan je do polufinala došla pobjedama nad Poljakinjom Warda, Talijankom Vitelli i Ciprankom Stylinouaou, da bi u polufinalu doživjela poraz od Ruskinje Podborodnikove.

"Presretna sam broncom, to je moja zasad najveća pojedinačna medalja i pamtit ću je cijeli život", izjavila je Ana Marija Čelan, inaee kćerka predsjednika Hrvatskog karate saveza.

Dvostruka europska prvakinja u katama Šenjug bila je jako razočarana nakon osvajanja bronce, jer je u Zagrebu htjela zlato, a smatrala je da su je suci jako oštetili u polufinalnom srazu s Čehinjom Petrom Novom.

"Nisam gledala izvedbu Čehinje, ali u mojoj izvedbi nije bilo većih grešaka. Izgubila sam 3:2, dakle zbog samo jednog suca koji nije digao zastavicu i strašno sam razočarana. Čehinja nije loša, ali sam je uvjerljivo pobjeđivala u prijašnjim dvobojima. Žao mi je, toliko sam željela zlato u Hrvatskoj", kazala je Šenjug, koja je u borbi za broncu bila bolja od Talijanke Simone Battaglia.

"U meč za broncu sam ušla potpuno nespremna, još uvijek ljuta zbog sudačke pogreške. Srećom, bilo je dovoljno za broncu", kazala je Šenjug koja je na prošlom prvenstvu u Tallinu 2008. dohvatila zlato u katama. Zlatno odličje u Zagrebu osvojila je Španjolka Martin Albello.

Virovitičanku Šenjug u subotu očekuje ekipno natjecanje u katama, gdje naše djevojke brane srebro iz Tallina.

Velike uspjehe karatašica nisu prvoga dana slijedili i karataši. U muškim katama Kristijan Novak je u prvom kolu prošao Škota Glenna Millera, da bi u drugom izgubio od Slovaka Miloša Urika. U finalu muških kata zlatno odličje je osvojio Talijan Valdesi. U kumitama kategorije do 84 kilograma Miroslav Maričević je prošao dva kola, da bi u trećem bio poražen od Nizozemca Timma Peterssena.

Prvenstvo u Zagrebu, na kojem sudjeluje oko 800 sportaša iz 44 zemlje, traje do nedjelje. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 20:42:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh