« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
CIRKUS NA FRANCUSKI

Zidane tvrdi da nije čovjek iz sjene, Domenech pljuje po igračima

Francuski strateg nazvao je odluku igrača o napuštanju treninga glupom, a bojkot besmislenim

raymond domenech francuska izbornik
raymond domenech francuska izbornik (Getty Images)
Više o

Francuska

,

Raymond Domenech

,

SP 2010.

,

Zinedine Zidane

Nastavlja se "show" u redovima svjetskih nogometnih doprvaka Francuza. Na današnjoj novinarskoj konferenciji izbornik Raymond Domenech je optužio igrače da ne žele igrati protiv Južne Afrike u susretu posljednjeg kola A skupine, a oglasio se i Zinedine Zidane demantiravši kako stoji iza 'puča' u svlačionici.

"Postoji mogućnost da neki igrači ne žele igrati u zadnjem kolu," kazao je Domenech proglasivši odluku igrača o napuštanju treninga "glupom". "Njihov potez je nevjerojatno glup. Anelka je kažnjen potpuno opravdano, a njihov bojkot nema smisla," kazao je francuski strateg.

Igrači nisu komentirali njegov istup, jer se nisu pojavili na druženju s novinarima. No, oglasila se francuska legenda Zinedine Zidane, koju su pojedini francuski mediji opisali kao čovjeka iz 'sjene' koji vuče korake u svlačionici. "Nemam nikakvog utjecaja na događaje u svlačionici. Svi igrači su odrasli i dovoljno pametni da samo zaključe neke stvari. Ja sam oduvijek poštovao pravila," kazao je 'Zizou'.

>> Francuska reprezentacija ipak odradila trening

>> Zinedine Zidane: Francuska ne igra kao momčad

Zidane je priznao kako nikada nije previše vjerovao Domenechu, no nikada s njim nije imao problema niti izravnih sukoba. Francuski list Liberation je objavio kako je Zidane preko starijih igrača pokušao utjecati na promjenu francuske taktike u susretu protiv Meksika. Domenech nije prihvatio njihov prijedlog, ostao je tvrdoglav, a na koncu je Francuska izgubila. (hina/metro-portal)

21.06.2010. 22:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh