« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
NOVI SERVIS

Zagrepčanima od danas dostupna e-pisarnica

Bandić pozvao građane da što više koriste e-pisarnicu jer tako štede vrijeme i novac.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Krešimir Ladešić

,

e-pisarnica

,

www.zagreb.hr

,

APIS IT d.o.o.

,

Gradski ured za opću upravu

,

Dunja Jurica

Grad Zagreb od danas svojim građanima nudi novu uslugu kojom će, prvi u Hrvatskoj, putem e-pisarnice na internetskoj stranici www.zagreb.hr moći provjeriti status riješenosti svojih predmeta.

"E-pisarnica je još jedan dokaz da je ova gradska uprava istinski servis građana", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom predstavljanja e-pisarnice.

Naveo je kako su prednosti te nove usluge mogućnost 24-satne provjere o statusu rješavanja predmeta pa građani neće zbog toga morati dolaziti u Gradsko poglavarstvo i veća transparentnost rada Gradske uprave.

Bandić je pozvao građane da što više koriste usluge e-pisarnice jer će tako uštedjeti i vrijeme i novac.

E-pisarnicu zajednički su stavili u funkciju Gradski ured za opću upravu i APIS IT d.o.o.

Pročelnik Ureda Krešimir Ladešić naglasio je da je samo u 2008. u Gradsko poglavarstvo prispjelo 600.000 zahtjeva građana: od zahtjeva za ostvarivanje socijalnih prava do zahtjeva za izdavanjem građevinskih dozvola.

Pojasnio je da će svaki građanin, zatraži li to, dobiti svoj PIN koji će upisati u e-pisarnicu i odmah dobiti na uvid popis akata u evidenciji uredskog poslovanja i status riješenosti svojih predmeta.

Zajedno s predstavnicom APIS-a Dunjom Juricom izrazio je nadu da će ta nova usluga kod građana Zagreba biti dobro prihvaćena. (hina/metro-portal)

27.04.2009. 14:18:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh