« Zagreb
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
PREDIZBORNO

Zagrepčani mogu odgoditi plaćanje komunalija

Građani s malim primanjima mogu se također dijelom ili u cjelosti osloboditi plaćanja komunalne naknade za tekuću godinu uz nešto drugačije uvjete

Nema što Milan neće dati za vlast - svoje, naravno, ništa...
Nema što Milan neće dati za vlast - svoje, naravno, ništa... (Arhiva)
Više o

predizborna obećanja

,

Milan Bandić

Zahtjev za odgodom plaćanja, obročnom otplatom i otpisom zateznih kamata za račune za vodu, plin i odvoz smeća, kao i otpustu dijela troškova postupka mogu podnijeti građani s prebivalištem u Zagrebu protiv kojih je pokrenut ili okončan postupak ovrhe zbog neplaćanja računa,  koji imaju prosječna neto mjesečna primanja po članu kućanstva u posljednja tri mjeseca jednaka ili manja od 2200 kuna ili koji su  korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Građani s malim primanjima mogu se također dijelom ili u cjelosti osloboditi plaćanja komunalne naknade za tekuću godinu uz nešto drugačije uvjete. U 100 postotnom iznosu bit će oslobođeni građani kojima je prosječan prihod po članu obiteljskog domaćinstva za prethodnu godinu bio manji od 30 posto prosječne neto plaće u Hrvatskoj koja je u 2016. iznosila 5685 kuna ili oni koji primaju socijalnu pomoć.  

Oni s prihodima po članu domaćinstva manjim od 40 posto prosječne mjesečne plaće bit će oslobođeni komunalne naknade u 75-postotnom iznosu, a oni s prihodom po članu domaćinstva manjim od 50 posto prosječne plaće za 50 posto iznosa komunalne naknade.

Sve ovo zvuči sjajno, no kad ne bi bilo objavljeno tjedan dana prije izbora - Bandić i dalje novcem građana koji uredno podmiruju svoje obaveze financira svoju predizbornu kampanju...

15.05.2017. 17:34:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh