« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
nisu nadležni

Zagrebački ured odbacuje odgovornost za prometni kolaps

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić izjavio je da njegov ured nije bio dužan sanirati cijev

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/CROPIX)
Više o

Pavle Kalinić

,

cijev u vukovarskoj

,

puknuće cijevi

,

Ured za upravljanje u hitnim intervencijama

Pavle Kalinić odbacio je tvrdnje medija da je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim intervencijama odgovoran za sanaciju magistralne cijevi koja je jučer izazvala prometni kolaps i gradu.

"Budući da životi i zdravlje ljudi nisu bili ugroženi Ured za upravljanje u hitnim situacijama nije trebao izaći na teren jer ovaj Ured nije bio nadležan", rekao je Kalinić.

Dodao je da su na terenu bili svi koji su zaduženi za intervencije u takvim situacijama i s kojima je Ured tijekom sanacije bio u kontaktu.

Prema Kaliniću, za radove na cijevi su bili zaduženi u Vodovodu, zagrebačka prometna policija regulirala je promet, radnici Zagrebačkih cesta sanirali su prometnicu, a djelatnici ZET- pružali su građanima alternativni prijevoz.

Kalinić je rekao da je cjelokupni promet na mjestu puknuća pušten jutros u pet sati, a asfaltiranje prometnice završeno sinoć u 22 sata. Jučer u 16 sati bio je gotov popravak cijevi koja je pukla zbog vibracija od prometa i starosti jer potječe iz 1948. godine.

(Hina/Metro-portal)

 

17.09.2009. 13:30:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh