« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
kao poštuju se ugovori

Zagrebački Holding grca u dugovima, a daje božićnice od 3,000 kuna

Iz vodstva poduzeća brane se kako ne žele tužbu sindikata ukinu li božićnice predviđene kolektivnim ugovorima

(Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

božićnice

Zaposlenici Zagrebačkog holdinga primit će božićnice od skoro 3,000 kuna - u gotovini, piše portal Net.hr. Javnost se čudi i pita kako je moguće da će tom poduzeću za božićnice na račun sjesti 35 milijuna kuna. Godina je bila katastrofalna za posao, dugovi samo rastu, gubitke je teško pratiti i da ne nabrajamo, Holding ni po čemu ne izgleda kao poduzeće koje se može "razbacivati" tolikim novcem.

"Bilo je rezova tijekom godine, ali jednostavno ne možemo štedjeti na božićnicama. Obvezuje nas kolektivni ugovor i nećemo riskirati da nas sindikati tuže", objašnjava situaciju glasnogovornik Holdinga Dušan Viro.

Predsjednički kandidat Milan Bandić i još uvijek aktualni zagrebački šef neće dobiti božićnicu. Vesna Majher, inače poznata po aferi na Autobusnom kolodvoru Zagreb (žena nije dolazila na posao, a primala plaću) osim dobivanja božićnice ne zna ni kakva joj je budućnost u Holdingu.

Holding nije dirao božićnice kao što je slučaj s HŽ-om (umjesto 2,500 iznosi 2,000 kuna). HP daje božićnicu od 1,000 kuna, HEP 1550, Croatia osiguranje 3,500 kuna bruto (500 u bonovima). Croatia Airlines je neće isplaćivati, piše Net.hr Ništa čudno obzirom da je tvrtka prošle godine poslovala s gubitkom od čak 89,1 milijun kuna.

15.12.2009. 15:50:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh