« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
SASTANČE

Zagrebačka Gradska skupština o parkirnim kartama, ZET-u, prodaji stanova

Bandić je izjavio kako više nema besplatnih parkirnih karata i pohvalio se kako je grad za dvije trećine smanjio broj službenih automobila

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

gradska skupština zagreb

Jutros je Zagrebačka Gradska skupština s radom započela s aktualnim satom, a zastupnike je među ostalim zanimala dodjela besplatnih parkirnih karata u gradu, prodaja gradskih stanova, te ispunjenje obveza grada prema ZET-u.

Marina Knezovića (SDP) zanimalo je zašto je velik broj besplatnih parkirnih karata dodijeljen gradskim činovnicima, saborskim zastupnicima i sucima, a ne roditeljima s bolesnom djecom te humanitarnim i zdravstvenim ustanovama.

Milan Bandić je ustvrdio kako više nema besplatnih parkirnih karata te podsjetio kako je grad smanjio broj svojih službenih automobila za dvije trećine te za svoja vozila platio parkirna mjesta. Ujedno je optužio Gradsku skupštinu da koči provedbu pojedinih projekata, a među njima i mogućnost da građani kupe parkirne karte po tržišnoj cijeni.

Zastupnicu Ivanu Mlinar Horvat (SDP) zanimalo je što se događa oko prodaje gradskih stanova, garaža i parkirnih prostora, a gradonačelnik Bandić je ustvrdio kako grad može prodavati samo one stanove koji su uknjiženi kao gradski. Od 2500 gradskih stanova, grad je uknjižen samo na njih 30. "Ne prodaje gradonačelnik stanove kao na tezgi. Za to je potrebna procedura", rekao je Bandić.

HSS-ovog zastupnika Darka Vuletića interesiralo je ispunjava li grad obveze prema ZET-u u vezi s leasingom za tramvaje.

Gradonačelnik mu je odgovorio da će grad tijekom 2011. ZET-u isplatiti ukupno 725 milijuna kuna i "sve će biti isplaćeno na vrijeme". Pojasnio je kako 600 milijuna (odnosno 50 milijuna kuna mjesečno) otpada na leasing, a 125 milijuna na kapitalnu pomoć i kamate HBOR-u.

17.05.2011. 11:54:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh