« Zagreb
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NOMADI

Zagreb zove digitalne nomade

Zagrebački tjedan digitalnih nomada 2021 održavat će se i uživo i na internetu i u sedam dana obuhvatiti sedam tema

Dođite nam...
Dođite nam... (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

digitalni nomadi

Projekte "Zagreb Digital Nomad Week 2021 & Digital Nomad Ambassador Project" TZGZ organizira u suradnji sa "Saltwater Nomads" (op.a. agencija-specijalist za organizaciju boravka digitalnih nomada u Hrvatskoj) i "Total Croatia News" (medijski portal), navodi se na web stranicama zagrebačke turističke zajednice.

Zagrebački tjedan digitalnih nomada 2021 održavat će se i uživo i na internetu i u sedam dana obuhvatiti sedam tema - od cyber sigurnosti, prisutnost na internetu i karijere na daljinu, poreza i financija i budućnosti rada, do kvalitete života i istraživanje Zagreba.

I na stranicama Saltwotera objavljen je poziv digitalnim nomadima da dođu Zagreb i događanje u lipnju.

Konferencija o digitalnim nomadima i tržištu rada

U prilog priprema Zagreba za prihvat digitalnih nomada ide i nekoliko privatnih inicijativa s otvaranjem različitih radnih ili tzv. cooworking prostora za rad i život, inkubatora umjetne inteligencije i sličnih na različitim lokacijama po gradu, u kojima se uz prostor korisnicima nude i edukacije, umrežavanje i druge usluge.

Jedan od takvih prostora je i Wespa Spaces, koji je s Međunarodnom komorom mladih Zagreb-JCI, u petak organizirao i konferencija na kojoj je uz ostalo naglašeno da trend digitalnih nomada posljednjih godinu dana raste i u Hrvatskoj, da to ima utjecaja i na tržištu rada te da i globalno može imati veliki utjecaj na budućnost profesija.

Iskustva su na konferenciji iznosili već poznati digitalni nomadi koji žive u Hrvatskoj Jan de Jong, ujedno i osnivač "Digital Nomad Association Croatia", kao i predstavnici udruženja SplitTech City i Osijek Software City i drugi.

29.05.2021. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh