« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Zagreb uspostavio suradnju s Kairom

Zagrebački TŽV Gredelj i riječka Jadrolinija predlažu suradnju na know-how principu, zasnovanu na tehnološkom znanju
Zagrebački TŽV Gredelj i riječka Jadrolinija predlažu suradnju na know-how principu, zasnovanu na tehnološkom znanju (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

TŽV Gredelj

,

suficit

,

Jadrolinija

U sklopu trodnevnog posjeta hrvatskog gospodarskog izaslanstva Egiptu jučer je u Kairu potpisan Ugovor o suradnji Komore Zagreb i Trgovinske komore Kaira. Posjet Egiptu organizirala je Komora Zagreb na poziv Komore Kaira, a u hrvatskom gospodarskom izaslanstvu su predstavnici 15 tvrtki iz Zagreba i drugih gradova i to iz industrijskog, turističkog, financijskog i transportnog sektora te medicine.

Ugovor o suradnji dviju komora potpisali su njihovi predsjednici Zlatan Froehlich i Ali Moustafa Moussa, a njihova je zajednička ocjena da će međukomorska suradnja utjecati i na daljnje unapređenje poslovnih veza između Zagreba i Kaira te na razini dviju država.

SuficitHrvatska ostvaruje suficit u razmjeni s Egiptom. Izvozi robe za 36,8 milijuna dolara, a uvozi za 13,5 milijuna dolara. 

Također, zajedničko je i mišljenje da bi uz postojeće bilateralne gospodarske ugovore između Egipta i Hrvatske trebalo donijeti i ugovor o ukidanju dvostrukog oporezivanja, čime bi se povećala međusobna vanjskotrgovinska razmjena. (METRO) 

01.04.2008. 01:52:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh