« Košarka
objavljeno prije 14 godina
STALNI RIVALI

Zadar u finalu košarkaškog prvenstva Hrvatske, pala je i Cedevita

Prva utakmica finala doigravanja iu kojoj će Zadrani pokušati svladati Cibonu na rasporedu je u subotu, 29. svibnja

Hrvoje Perić (Zadar) u akciji protiv Cedevite
Hrvoje Perić (Zadar) u akciji protiv Cedevite (Andrija Lučić/CROPIX)
Više o

košarka

,

Zadar Cibona

,

nestali na Sljemenu

Nakon Cibone plasman u finale doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske izborio je i Zadar nakon što je u trećem, odlučujućem susretu polufinala doigravanja u dvorani Krešimir Ćosić u dramatičnoj završnici pobijedio Cedevitu 81:79 (12:28, 29:11, 22:19, 18:21).

Zadar se plasirao u finale ukupnim rezultatom 2:1 u pobjedama, dok je Cibona protiv Zagreb Croatia osiguranja slavila u dvije utakmice. Bit će to 12. međusobno finale Cibone i Zadra, zagrebački sastav je do sada slavio devet, a Zadrani tek dva puta.

Cedevita je sjajno otvorila utakmicu. Vrlo brzo je došla do prednosti od sedam koševa viška (11:4), a potom je imala i 25:10. Do konca prve četvrtine gosti su imali velikih 16 koševa prednosti (28:12). U drugoj dionici gledali smo posve drugačiju sliku. Zadar je zaigrao daleko čvršću obranu i gosti su stali. Zadar je načinio seriju 11:0 i vratio se u igru, a 30 sekundi prije kraja poluvremena čak je stigao do vodstva (41:39).

Drugu četvrtinu Zadar je dobio sa 18 koševa viška. Zadrani su bolje otvorili i treću četvrtinu u kojoj su u nekoliko navrata imali osam koševa prednosti, no na koncu se otišlo na odmor s rezultatom 63:58. U posljednjoj četvrtini Cedevita se uspjela posve približiti, čak je imala i priliku za pobjedu no nije uspjela realizirati ključni napad. Svega 28 sekundi prije kraja utakmice gosti su stigli na minus jedan (78:79), a potom su ukrali loptu i imali napad za pobjedu i ulazak u finale. No, loše su odigrali i Zadar je kontri košem Perića pobjegao na plus tri (81:78). U posljednjem napadu Cedevita je izborila dva bacanja, Baždarić je prvo pogodio, a drugo namjerno promašio, no odbijenu loptu su uhvatili domaćini i pitanje pobjednika je bilo razriješeno.

Zadar su predvodili Hrvoje Perić sa 24 koša i 6 skokova, Marko Car je dodao 17, a Tomislav Ružić 13 koševa uz 7 skokova. Kod Cedevite najbolji su bili Marino Baždarić sa 25 koševa, Ricardo Marsh je dodao 19, a Damjan Rudež 13 koševa. Prva utakmica finala doigravanja na rasporedu je u subotu, 29. svibnja. (hina/metro-portal)

25.05.2010. 21:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh