« Košarka
objavljeno prije 14 godina
POBJEDA ZA ZAVRŠNICU

Lakersi u finalu NBA lige

Aktualni prvaci Lakersi u finalu će se po 12. puta sučeliti Boston Celticsima, koji su slavili devet puta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

LA Lakers

,

Boston Celtics

,

NBA liga

U šestom susretu finala Zapadne konferencije NBA lige Los Angeles Lakersi su slavili na gostovanju kod Phoenix Sunsa s 111:103 i prošli u finale.

Los Angeles je seriju dobio s 4:2, a u velikom finalu ih čekaju najveći suparnici Boston Celticsi.

Plasman u finale Lakersi su ostvarili zahvaljujući Kobeu Bryantu, koji je dao 37 koševa, uključujući osam u zadnje dvije minute. Lakersi su vodili cijelu utakmicu, a njihova prednost je početkom zadnje četvrtine bila čak 91:74 zahvaljujući Bryantu i Ronu Artestu (25). Sunsi su pred domaćom publikom skoro napravili preokret,četiri minute prije kraja bilo je svega 99:96, a onda je uslijedio "Kobe-show".

"Nekoliko puta sam se nasmijao kada sam vidio kako postiže koševe iz nemogućih pozicija. Možete samo raširiti ruke i smijati se, jer tu nema obrane", kazao je trener Sunsa Alvin Gentry, u čijoj je momčadi Amare Stoudemire dao 27, a Steve Nash 21.

Aktualni prvaci Lakersi u finalu će se po 12. puta sučeliti Boston Celticsima, koji su iz tih okršaja čak devet puta izlazili kao prvaci. Boston je dobio i zadnje međusobno finale 2006 u šest utakmica, a ovog puta prednost domaćeg terena imaju Lakersi.(hina/metro-portal)

30.05.2010. 10:44:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh