« Košarka
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
LOŠA BACANJA

Zadar bez polufinala Eurokupa

U polufinalu igraju Hemofarm i Dynamo, te Himki i Bilbao.

(Šime Šokota, CROPIX)
Više o

KK Zadar

,

Eurokup

,

Bilbao

,

Himki

,

Hemofarm

,

Dynamo

Košarkaši Zadra nisu se uspjeli plasirati u polufinale završnog turnira Eurokupa koji se od četvrtka do nedjelje održava u Torinu. U susretu četvrtfinala Zadar je izgubio od španjolskog prvoligaša Bilbaoa 67:76 (11:24, 20:15, 22:14, 14:23).

Bila je to utakmica u kojoj je Zadar gubio od prve minute, međutim u tri navrata se vratio u meč, no nije uspio preokrenuti rezultat. Ključ zadarskog poraza leži u čak 11 promašenih slobodnih bacanja, te lošem šutu za tricu. Rok Stipčević, koji je svoj prvi koš iz igre postigao pet minuta prije kraja utakmice, promašio je četiri trice, Perić tri, Johnson tri, Farmer tri, a Ružić i Rančić po dvije.

U pobjedničkim redovima najbolji je bio Janis Blums koji je zabio 21 koš, a od trojice hrvatskih košarkaša u španjolskoj momčadi najbolji je bio Drago Pašalić s 12 koševa. Damir Markota je ubacio tri, a Marko Banić tek dva koša. Zadar su predvodili Hrvoje Perić (17) i Desmon Farmer (11).

Plasman u polufinale danas je izborio i Himki koji je pobijedio Pamesu 76:73. Rusku momčad su predvodili Mike Wilkinson (15 koševa i 6 skokova), Jorge Garbajosa (12) i Carlos Delfino (12), dok su kod Španjolaca najbolji bili Albert Oliver (18) i Rafa Martinez (11).

U četvrtak su mjesto u polufinalu izborili Hemofarm pobjedom protiv moskovskog Dynama (93:85), te Lietuvos Rytas koji je bio bolji od Benettona (85:79).

U polufinalu će igrati Hemofarm i Dynamo, te Himki i Bilbao. (hina/metro-portal)

04.04.2009. 00:20:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh