« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
OPREZ

Voda u zagrebačkim fontanama nije za kupanje

Voda u zagrebačkim fontanama nije namjenjena za kupanje niti se radi o vodi za piće, poručili su iz zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar

Fontane od 18.5 milijuna kuna služe za brčkanje?
Fontane od 18.5 milijuna kuna služe za brčkanje? (Arhiva)
Više o

fontane

,

NSK

,

kupanje

,

kvaliteta vode

Voditeljica Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda Sonja Tolić izjavila je Hini kako, budući da voda u zagrebačkim fontanama nije namjenjena kupanju niti je za piće, ispitivanje njene zdravstvene ispravnosti ne podliježe zakonskoj regulativi, kao što je to, primjerice, slučaj kod bazena.

Rekla je i da se zdravstvena ispravnost vode u fontanama, ukoliko je riječ o vodi iz centralnog vodoopskrbnog sustava, kontinuirano provodi prema programu monitoringa, tri puta tjedno. Premda ima izuzetaka, većina fontana u središtu grada ima vodu iz vodovoda.

Zbog visokih temperatura ovoga ljeta u Zagrebu, neki su građani, pretežito mlađe dobi, odlučili osvježenje potražiti u zagrebačkim fontanama, a čini se kako je za kupanje i osvježavanje najpopularnija postala nova 'Bandićeva' fontana na Trnju, u blizini Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

09.08.2013. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh