« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PO BALKANSKI

Vlasnik kafića palicom utjerivao nepostojeći dug od konobara

Prvoosumnjičeni vlasnik kafića, policiji poznat po desecima kaznenih djela, priveden je u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

iznuda

,

napad

Zagrebačka policija uhvatila je vlasnika jednog zagrebačkog kafića i njegovog pomagača koji su od 25-godišnjeg konobara silom iznuđivali 60 tisuća kuna nepostojećeg duga.

Tridesetpetogodišnji vlasnik kafića lani je od prosinca do 8. ožujka ove godine od svog zaposlenika na silu, služeći se teleskopskom palicom, više puta tražio da mu isplati nepostojeći dug, izvijestila je danas policija.

Iznuđivač je 26. siječnja odvezao konobara u kafić na Kutnjačkom putu kako bi zajedno "obavili posao" a onda ga je na silu posjeo na stolicu i počeo udarati, nakon čega je, u strahu za vlastiti život, potpisao izjavu da je dužan 60 tisuća kuna i ovjerio je kod javnog bilježnika.

Prošloga tjedna vlasnik kafića je s 28-godišnjim pomagačem "posjetio" svog zaposlenika u stanu i ponovno nasrnuo na njega, pa mu je iznuđivani muškarac iz straha dao svoje dokumente.

Iznuda je išla toliko daleko da je 25-godišnjak uz "pratnju" nasilnog iznuđivača došao u kreditni ured u Ilici podići kredit, no policija je tamo dočekala osumnjičenog i uz uporabu sile odvela ga na kriminalističko istraživanje.

Prvoosumnjičeni vlasnik kafića, koji je policiji poznat po više desetaka kaznenih djela, priveden je u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, dok je njegov pomagač kazneno prijavljen redovitim putem. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 15:00:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh