« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
BOKS

Vladimir Kličko u lipnju s Britancem Hayeom

Ukrajinac 20. lipnja brani naslov u verzijama WBO i IBF.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Vladimir Kličko

,

WBO

,

boks

,

David Haye

,

IBF

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Ukrajinac Vladimir Kličko branit će naslov u verzijama WBO i IBF protiv Britanca Davida Hayea 20. lipnja.

Mjesto dvoboja još nije poznato, ali iz Kličkove agencije stižu vijesti da će sigurno biti u Europi, najvjerojatnije u Njemačkoj, a moguće i na nekom stadionu.

Britanski mediji su nagađali da će se dvoboj Kličko-Haye održati na stadionu Chelsea Stamford Bridgeu, ali se menadžeri dvaju boksača nisu uspjeli dogovoriti jer Ukrajinac želi dvoboj u Njemačkoj.

Mlađi brat Kličko (32) je zadnju borbu imao u prosincu kada je sudačkim prekidom svladao Amerikanca Hasima Rahmana, dok njegov izazivač Haye (28), bivši prvak u lakoteškoj kategoriji, u karijeri ima 22 pobjede i jedan poraz - 2004. na Wembleyu od sunarodnjaka Carla Thompsona.

Haye veći dio godine živi u svom trening-kampu u Kyreniji, na turskom dijelu Cipra i često prije borbi izlazi zaogrnut i u zastavu nepriznate Turske Republike Sjeverni Cipar, uz britanski Union Jack.

Britanac se već duže vrijeme spremao za borbu protiv Klička, ali starijeg Vitalija za WBC naslov, da bi nakraju dogovorio meč s Vladimirom. (hina/metro-portal)

02.04.2009. 14:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh