« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
WBC

Vitalij Kličko prekidom obranio titulu protiv Manuela Charra

POGLEDAJTE VIDEO: Charr se predstavio kao snažan borac, no Vitalij Kličko je pokazao zašto već devet godina nosi pojas svjetskog prvaka

Kličko nastavlja dominirati
Kličko nastavlja dominirati (Screenshot YouTube)
Više o

boks

,

Vitalij Kličko

,

WBC

,

Manuel Charr

,

obrana naslova

Vitalij Kličko obranio je naslov prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC pobjedom nad Nijemcem Manuelom Charrom prekidom u četvrtoj rundi. Tako se nastavila dominacija braće Kličko kojima, izgleda, baš nitko ne može oduzeti pojaseve svjetskih prvaka.

Charr je bio možda i najozbiljniji protivnik kojeg smo vidjeli u ringu s jednim od gorostasnih Ukrajinaca, a u najavam meča hrabrio se kako će Klička poslati u mirovinu, no Vitalij Kličko nije dozvolio iznenađenje.

Iako je već u prvoj rundi Charr nekoliko puta dobro uzdrmao Klička udarcima u glavu, ali Ukrajinac je jednostavno dodao gas i druga je runda bila puna odličnih udaraca s obje strane. Kličko je tada krošeom raspalio Charra u potiljak, tako da mu je sudac morao brojati.

U trećoj je rundi Kličko počeo sa svojom klasičnom taktikom umaranja protivnika, što je nakon gotovo dvije runde i dalo rezultat. Charr je opustio gard krajem četvrte runde, sijevnuo je aperkat koji mu je razbio desnu arkadu i sudac je uskoro prekino meč zbog obilnog krvarenja.

Charr se nije želio pomiriti s odlukom sudaca i napadao je Klička, udarao po ringu i pokazivao svoju želju za nastavkom borbe, no na kraju je morao prihvatiti poraz i čestitati Kličku na obrani naslova.

09.09.2012. 08:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh