« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ZOO

Vikend u Zoološkom vrtu uz radionice i predavanja

Ovog vikenda obilježit će se Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode te Svjetski dan kornjača

kornjača zoo
kornjača zoo (Zoološki vrt )
Više o

zagreb-info

,

Bik godišnji horoskop

,

Ovan godišnji horoskop

,

Ribe godišnji horoskop za 2015.

,

godišnji horoskoš 2011

U subotu 22.05. u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježiti će se Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, a u nedjelju 23.05. Svjetski dan kornjača.

Program:

Subota 22.05. Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

U Edukacijskom centru posjetitelji će od 10 do 18 sati moći saznati što sve ugrožava biološku raznolikost i na koji način, od uništavanje staništa, invazivnih vrsta, prekomjernog iskorištavanja prirodnih sirovina, širenja poljoprivrednih površina i urbanih središta, zagađivanja prirode te klimatskih promjena.

Pripremljen je i niz zanimljivih radionica te edukativnih igara, a posjetitelji će se moći upoznati i s invazivnim vrstama životinja i biljaka kao što su riba sunčanica, patuljasti somić i ambrozija.

Nedjelja 23.05. Svjetski dan kornjača.

U Edukacijskom centru posjetitelji će moći upoznati tri vrste kornjača koje žive u Hrvatskoj, te doznati o njima mnoštvo zanimljivosti.

Edukatori će također pokazati kako urediti terarije za držanje tropskih vrsta kornjača te razgovarati s posjetiteljima o tome jesu li kornjače uopće pogodne kao kućni ljubimci, koje su vrste kornjača zaštićene, što kornjače jedu..

Za najmlađe će biti organizirana mala likovna radionica pod nazivom Šareni oklop. Na radionici će se izrađivati kornjače te njihova staništa od kartona i papira.

Dođite, naučite i zabavite se.

Cijena ulaznica su uobičajene:

odrasli - 30,00 kn
djeca (od 7 do 14 godina) - 20,00 kn
djeca(do 7 godina) - bez plaćanja

20.05.2010. 15:01:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh