« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
OTPOR

Varšavski prosvjed: Iz pritvora pušteno šest sudionika

Zadržane osobe nalaze se na prekršajnoj obradi u prvoj policijskoj postaji zbog remećenja javnog reda i mira

(Infopunkt.tv)
Više o

prosvjed

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Varšavska

,

projekt cvjetni

Zagrebačka policija noćas je od 3,17 do 5,15 sati, pomažući nadležnom gradskom uredu u uklanjanju bespravno postavljenih kontejnera i drvenog konja u Varšavskoj ulici na prekršajnu obradu privela 23 osobe od kojih je šest poslije pustila.

Tijekom pomaganja komunalnim redarima policija je nad 23 osobe uporabila tjelesnu snagu, a od toga je nad 20 sredstva za vezivanje jer su se aktivno ili pasivno opirale, a pritom nije bilo ozlijeđenih.

Tijekom jutra šest je osoba pušteno na slobodu jer je utvrđeno da nema prekršajnih elemenata, rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba. Glasnogovornica policije objasnila je da takva pomoć znači osiguranje provedbe službenih radnji u nadležnosti drugih službenih tijela. Zadržane osobe nalaze se na prekršajnoj obradi u prvoj policijskoj postaji zbog remećenja javnog reda i mira nakon čega će biti odlučeno o daljnjem postupanju.

Dva kontejnera i drveni konj visine četiri metra postavljeni su na javnu površinu bez odobrenja gradskog tijela za komunalne poslove. Policija je pomagala komunalnim redarima na temelju zahtjeva Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Oko tisuću prosvjednika i aktivista udruge Pravo na grad i Zelene akcije sinoć je prosvjedovalo u Varšavskoj ulici radi zaštite pješačke zone. Tijekom prosvjeda nije bilo remećenja javnog reda i mira, izvijestila je policija. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 12:18:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh