« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
TROJE U BOLNICI

Dvojica radnika mrtva zbog trovanja plinom na Jankomiru

Radnici tvrtke Portun-Ferrum vjerojatno su preminuli zbog prirodnog zemnog plina koji je zbog nabujale Save ušao u podrum tvrtke

Dvojica radnika mrtva zbog trovanja plinom na Jankomiru
Dvojica radnika mrtva zbog trovanja plinom na Jankomiru (Damir Krajač/Cropix)
Više o

plin

,

DJ Chill

,

16. rujna

Dvojica radnika tvrtke Portun-Ferrum u zagrebačkom Jankomiru preminula su od trovanja plinom u podrumu te tvrtke, doznaje se od glasnogovornice Policijske uprave zagrebačke Jelene Bikić.

Zbog trovanja još uvijek nepoznatim plinom hospitalizirane su još tri osobe - jedan radnik te dvojica policajaca koji su došli na očevid nesreće. Stanje im je stabilno, ali su zadržani u bolnici radi promatranja.

Radnici Gradske plinare, toksikolozi i vatrogasci provjeravali su danas koncentracije plinova na mjestu nesreće, u podrumu Portun-Ferruma koji se bavi prodajom željeza. U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba kažu kako se još uvijek ne zna o kojem je plinu riječ. Ne isključuju ni mogućnost da je smrt i trovanje prouzročio samo nedostatak kisika.

HTV je u petak navečer objavio kako su djelatnici Gradske plinare kao uzrok nesreće isključili industrijski plin, te kako se nagađa da je posrijedi prirodni zemni plin, koji je zbog nabujale rijeke Save ušao u podrumske prostorije tvrtke.

Utvrđivanje uzroka nesreće nastavit će se i sutra, doznaje se u policiji. (hina/metro-portal)

19.09.2010. 00:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh