« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DAVIS CUP

Srbija zaustavila Hrvatsku, ništa od polufinala

Hrvatska teniska reprezentacija ove godine neće igrati u polufinalu Davis Cupa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Paun Paunovic/CROPIX )
Više o

Marin Čilić

,

Novak Đoković

,

Davis Cup

Naš najbolji igrač Marin Čilić izgubio je prvi nedjeljni dvoboj u Splitu od prvog srpskog igrača Novaka Đokovića sa 3-6, 3-6, 3-6, pa je Srbija povela s nedostižnih 3-1 u četvrtfinalnom dvoboju. Bio je ovo peti međusobni susret Čilića i Đokovića i peta pobjeda srpskog igrača.

Čilić je u dvoboj protiv Đokovića, kojega je morao doboti kako bi zadržao izglede za ukupnu pobjedu Hrvatske, ušao vrlo nervozno. Previše je griješio, te je omogućio drugom igraču svijeta da vrlo brzo povede sa 5-0 u prvom setu. Imao je Đoković i tri prilike da prvi set osvoji rezultatom 6-0, ali Čilić je tada uspio ubaciti nekoliko dobrih prvih servisa i napokon osvojiti svoj prvi gem. U sljedećoj igri Čilić je uspio i oduzeti servis Đokoviću, potom dobrim svojim servis-gemom stići i do 3-5, da bi u sljedećoj igri stigao do 30-30 i nadomak potpunog pov ratka u meč. Nažalost, Đoković se uspio izvući i riješti prvi set u svoju korist sa 6-3.

I drugi set je počeo kao prvi, Čilić je svojim greškama omogućio Đokjoviću rani "break", a srpski igrač je još jednim oduzimanjem servisa stigao do vodstva 5-1 prije no što je došlo do maloga pada u njegovoj igri što je Čilić iskoristio za smanjenje zaostatka na 3-5. Nažalost, naš prvi igrač nije uspio dodatno zakomplicirati drugi set već je lošom igrom na svoj servis omogućio Đokoviću da i tu dionicu igri riješi sa 6-3 u svoju korist.

U trećem setu ponovno je Đoković prvi stigao do "breaka" oduzevši servis Čiliću za vodstvo 3-1, ali Čilić je vratio zaostatak odmah u sljedećoj igri. Bio je to najduži gem u meču u kojemu su oba igrača imala nekoliko prilika za njegovo osvajanje da bi na kraju Čilić iskoristio četvrtu "break-loptu". Ključnim za treći set i čitav meč pokazao se sljedeći gem u kojemu je Đoković još jednom oduzeo servis Čiliću. Naš je igrač uspio spasiti dvije "break-lopte", ali ne i treću kada je lopticu malo izbacio u aut. U polufinalu će Srbija igrati protiv Češke. (hina/metro-portal)

11.07.2010. 16:17:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh