« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina
VN EUROPE

Pobjedu Vettela u Valenciji zasjenila teška nesreća Webbera

POGLEDAJTE VIDEO - Webber je samostalno izašao iz potpuno uništenog bolida nakon sudara s Kovalainenom

Vettel
Vettel (Getty Images)
Više o

Formula 1

,

Heikki Kovalainen

,

Valencija

,

Sebastian Vettel

,

Mark Webber

,

Red Bull F1

Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu pobjednik je Velike Nagrade Europe koja se vozila na stazi u Valenciji, devete utrke svjetskog prvenstva formule 1. Drugo mjesto osvojio je Britanac Lews Hamilton u McLarenu, dok je treći bio njegov sunarodnjak i momčadski kolega aktualni svjetski prvak Jenson Button.

Bila je to druga Vettelova pobjeda ove sezone i sedma u karijeri.

Utrku u Španjolskoj obilježio je težak udes vozača Red Bulla Marka Webbera koji je u desetom krugu pokušao prestići Heikkia Kovalainena no udario u njegov bolid, odletio u zrak, a potom se svom silinom zabio u zaštitnu ogradu. U prvi trenutak se činilo da je Webber teško stradao, no srećom brzo je izašao iz potpuno uništenog bolida.

Ispadanje Webbera pokušao je iskoristiti Hamilton koji je startao s treće pozicije, međutim, Hamilton je prilikom promjene guma nepropisno ušao u pit stop, zbog čega je kažnjen, a kaznu je odradio u 28. krugu. Na stazu se vratio kao drugoplasirani, ali je izgubio praktički sve izglede da dostigne Vettela. Drugi pilot McLarena, Jenson Button uspio se probiti sa sedme na treću poziciju.

Međutim, niti u Valenciji nije moglo proći bez svjetskog prvenstva u nogometu, pa je nakon utrke prvi čovjek Red Bulla, Englez Christian Horner zagrlio Nijemca Vettela i kazao. "Bit će to jedina njemačka pobjeda danas. Drugi dio dana pripast će Englezima."

U ukupnom poretku svjetskog prvenstva vodi Hamilton sa 127 bodova, drugi je Button sa šest bodova manje, dok se Vettel probio sa petog na treće mjesto i sada ima 115 bodova. Četvrti je Webber (103), a peti Alonso (96).

27.06.2010. 17:29:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh