« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
UZBUDLJIVO

Srbija iznenadila Njemačku s 1:0

Nijemci su gotovo sat vremena igrali bez Klosea koji je dobio crveni karton, a jedini zgoditak postigao je Jovanović u 38. minuti

srbija reprezentacija nogomet
srbija reprezentacija nogomet (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

školske torbe

Reprezentacija Srbije priredila je još jedno iznenađenje na SP-u u JUžnoj Africi. Srbija je pobijedila favoriziranu Njemačku s 1:0.

Srpski nogometaši time su zabilježili prvu pobjedu u jednoj od najuzbudljivijih utakmica ovog prvenstva u kojoj su Nijemci igrali skoro sat vremena s igračem manje, ali i promašili kazneni udarac i još barem pet izglednih prilika.

Tragičar susreta bio je njemački napadač Lukas Podolski koji je zapucao jedanaesterac, ali i još šest sjajnih prilika za pogodak. Utakmica je počela vrlo oprezno, sve do 37. minute kada je Miroslav Klose za start s leđa dobio drugi žuti, pa crveni karton, a odmah u sljedećoj minuti Srbi su iskoristili brojčanu prednost kada je Žigić spustio loptu do Jovanovića koji je postigao prvi srpski zgoditak na SP-u.

>> Srbija izgubila od Gane

Njemačka se, kao i uvijek, nije predavala - u 45. minuti Khedira je pogodio gredu, a potom u drugom dijelu slijedi serija promašaja Podolskog. U samo tri minute uspio je promašiti nemoguće - u 58. minuti bio je sam ispred Stojkovića, kao i minutu kasnije, a u 60. mu je srpski vratar obranio kazneni udarac nakon što je Vidić bespotrebno igrao rukom u kaznenom prostoru. Srbi su tako opet osim nogometnih pokazali i dio "rukometnih" vještina jer su i u prvom susretu s Ganom napravili kazneni udarac zbog bespotrebnog igranja rukom.

Pobjeda Srbije poptuno je zakomplicirala situaciju u D skupini koju će malo razjasniti sutrašnji dvoboj Gane i Australije.

>> Njemačka razbila Australiju 4:0

Nakon nepotpunog drugog kola na ljestvici Njemačka, Srbija i Gana imaju po tri boda, dok je Australija bez bodova.

SRBIJA: V. Stojković - Ivanović, Subotić, Vidić, Kolarov - Kuzmanović (Petrović 75), Stanković - Krasić, Jovanović (Lazović 79), Ninković (Kačar 70) - Žigić

NJEMAČKA: Neuer - Lahm, Mertesacker, A. Friedrich, Badstuber (Gomez 77) - Khedira, Schweinsteiger - Müller (Marin 70), Özil (Cacau 70), Podolski - Klose

(hina/metro-portal)

18.06.2010. 16:41:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ciro
    18.06.2010. 20:39
    mogu samo ponovit svoj komentar koji sam dao nakon utakmice protiv gane - balkanski mentalitet. protiv velikih se igra dobro, 'male' se podcjenjuje. sjetimo se samo hrvatske na ep-u, švabe smo razbili a protiv ostalih se mučili i tako u svim prvenstvima osim 98. no švabima će dobro doć prizemljenje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh