« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
RASPLET U SKUPINI B

Nigerija remizirala s Južnom Korejom, Grke srušio Maradona

Argentina i Južna Koreja uspjele su se plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Južna Koreja

,

Grčka

,

SP 2010.

,

Argentina

,

Nigerija

U susretu posljednjeg, trećeg kola B skupine svjetskog nogometnog prvenstva Nigerija i Južna Koreja su u Durbanu na stadionu Moses Mabhida odigrale bez pobjednika 2:2, što je bilo dovoljno Južnoj Koreji za plasman u osminu finala. Golove za Nigeriju zabili su Kalu Uche (12) i Yakubu Aiyegbeni (69-11m), dok su strijelci za Koreju bili Lee Jung-soo (38) i Park Chu-young (49).

Bila je to utakmica u kojoj Nigerija nija imala pravo na pogrešku, samo je pobjeda vodila "Super orlove" u osminu finala, dok je Koreji za prolaz bio dovoljan i bod, naravno pod uvjetom da Grčka ne pobijedi Argentinu. Nigerija je došla do vodstva u 12. minuti, a strijelac je bio Kalu Uche nakon asistencije Odiaha. Veznjak Almerije je postigao gol i protiv Grčke postavši prvi nigerijski nogometaš koji je na svjetskim prvenstvima zabio gol u dvije uzastopne utakmice.

>> Suarez slomio Meksikance, Urugvaj prvi na ljestvici skupine A

Nigerija je imala odličnu priliku i u 30. minuti, no Jung Sung-ryong je sjajno reagirao na udarac Obasija. Osam minuta kasnije Koreja je izjednačila golom Lee Jung-sooa. Branič Kashima Antlers također je zabio gol protiv Grka, postavši tek treći Koreanac koji je zabio dva gola na jednom prvenstvu. Prije njega to je uspjelo Hong Myung-Bou (1994) i Ahn Jung-Hwnau (2002). Samo dvije minuta kasnije Yeom Ki-hun je sjajno pucao iz slobodnog udarca, no nigerijski vratar Enyeama je odlično reagirao.

Na otvaranju drugog poluvremena Koreja je povela 2:1 golom Park Chu-younga iz slobodnog udarca. U nastavku utakmice prilike su se redale na obje strane, a Nigerija je u 69. minuti stigla do izjednačenja iz jedanaesterca kojeg je realizirao Yakubu. Kako je u tom trenucima Argentina povela protiv Grčke, Nigerijci su krenuli na sve ili ništa jer im je pobjeda donosila drugi krug. Najbolje prilike imali su Martins i Obinna no obojica su loše reagirala i rezultat se više nije mijenjao.

NIGERIJA - JUŽNA KOREJA 2:2

DURBAN. Stadion Moses Mabhida - 61.874 gledatelja; Sudac: Olegario Benquerenca (Portugal);

Strijelci: 1:0 Uche (12), 1:1 Jung-soo (38), 1:2 Park Chu-young (49), 2:2 Yakubu Aiyegbeni (69-11m)

Žuti kartoni: Obasi, Ayila, Enyeama / Namil

Crveni kartoni:

NIGERIJA: Enyeama - Odiah, Shittu, Yobo (od 46. Echiejile), Afolabi - Uche, Etuhu, Ayila - Yakubu Aiyegbeni (od 70. Obinna), Obasi, Kanu (od 57. Martins)

JUŽNA KOREJA: Jung Sung-ryong - Cha Du-ri, Young-pyo, Yng-hyung, Lee Jung-soo - Kim Jung-woo, Ki Sung-yong (od 87. Kim Jae-sung), Park Ji-sung, Lee Chung-yong - Park Chu-young (od 90+2. Kim Dong-jin), Yeom Ki-hun (od 64. Kim Nam-il)

U današnjem susretu posljednjeg, trećeg kola skupine B Svjetskog nogometnog prvenstva Argentina je u Polokwaneu pobijedila Grčku 2-0 (0-0). Strijelci za Argentinu bili su Martin Demichelis (77) i Martin Palermo (89).

Nakon posljednjeg kola Argentina je prva u skupini sa 9 bodova, slijedi Južna Koreja sa 4 boda, treća je Grčka sa 3, a posljednja Nigerija sa jednim bodom. U osminu finala plasirali su se Argentina i Južna Koreja. Argentincima je protivnik u osmini finala Meksiko, a Južna Koreja igrat će protiv Urugvaja. (hina/metro-portal)

23.06.2010. 00:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh