« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
ZANIJEMILI

FIFA bez komentara na sudačke pogreške

FIFA je zasad bez komentara kad su u pitanju teške sudačke pogreške koje su se dogodile u jučerašnjim susretima osmine finala SP-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

FIFA

,

ribolov bez muke

Na današnjoj redovnoj tiskovnoj konferenciji gotovo svako novinarsko pitanje odnosilo se na sporne sudačke odluke, a glasnogovornik Fife Nicolas Maingot za sve je imao isti odgovor, odnosno "da nije na njemu da komentira sudačke odluke".

Englezi su jučer oštećeni za pogodak koji bi im donio poravnanje rezultata na 2-2, kada suci nisu vidjeli da je lopta nakon udarca Lamparda u 38. minuti prešla gol-crtu. Njemačka je na kraju slavila sa 4-1.

Argentina je pobijedila Meksiko 3-1, ali vodeći pogodak "gauča", koji je zabio Carlos Tevez u 26. minuti, pao je iz očitog zaleđa.

Novinari su podsjetili glasnogovornika Fife da je snimka Lampardova nepriznatog gola prikazana na velikom ekranu koji se nalazi na stadionu. "Za puštanje tv-snimki na ekranima koji se nalaze na stadionu zaduženi su domaćini SP-a, odnosno organizacijski odbor. No, oni su dobili naputke da ne prikazuju potencijalno sporne situacije. To je dosad dobro funkcioniralo, ali u ovom slučaju očito je napravljena greška", kazao je glasnogovornik Maingot. (hina/metro-portal)

28.06.2010. 14:52:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh