« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
WBC

Video: Kličko razbio Arreolu

Prekid u desetoj rundi ostavio je pojas Kličku, a Arreoli donio prvi poraz u karijeri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Vitalij Kličko

,

Cristobal Arreola

,

Kličko Arreola

Ukrajinac Vitalij Kličko zadržao je naslov prvaka u teškoj kategoriji po WBC-u pobijedivši u subotu u Los Angelesu izazivača Amerikanca Cristobala Arreola.

Kličko je dosad neporaženog 28-godišnjeg Amerikanca u Staples Centru pobijedio tehničkim nokautom u 10 rundi. Cristobal Arreola predao je borbu zbog obilnog krvarenja iz nosa.

Unatoč pritisku Arreole od samog početka, Kličko je rutinom i superiornom tehnikom stalno pogađao izazivača, iscrpljujući ga iz runde u rundu, da bi ga dobro načeo u devetoj rundi, a posao završio u desetoj snažnim krošeom.

 

Sudac Jon Schorle prekinuo je meč nakon 10. runde, konzultirajući se prethodno s Arreoleonim glavnim trenerom Henryem Ramirezom.

To je peta Kličkova pobjeda u petoj od šest borbi u SAD-u i treća od četiri borbe u Los Angelesu.

Prije sudačkog prekida, Kličko je po ocjenama sudaca vodio 98-92, dobivši sve runde osim jedne, a borba je uglavnom nalikovala na sparing-meč, s Arreolom koji je s visoko podignutim gardom štitio glavu, i Kličkom koji je spustio šake no koljena i udarao Arreolu gdje mu se prohtjelo.

U profesionalnom boksu od 1996., Kličko je poboljšao svoj skor na 38 pobjeda u 40 mečeva, uz 37 nokauta.

Braneći titulu prvaka po WBC-u, Kličko je u ožujku ove godine u devet rundi svladao Juana Carlosa Gomeza, a prošle godine je tukao izazivača Samuela Petera.

Vitalij Kličko držao je titulu svjetskog prvaka po WBC 2004. godine, prije no što se na četiri godine povukao zbog ozlijede.

"Arreola će jednom biti prvak, ali ne još", rekao je Kličko nakon meča.

Dosada neporaženi Arreola, u svoj je profesionalni skor ubilježio prvi poraz, pa mu je sada rezultat 27-1.

"Stvarno sam danas želio postati prvak i radio sam na tome koliko sam mogao", rekao je Arreola, koji se nakon sudačkog prekida borbe rasplakao i ispričao se svojim brojnim latinoameričkim navijačima u dvorani.

Ukrajinski 38-godišnji boksač sada ima 38 pobjeda i dva poraza, dok je izazivač Arreola upisao prvi poraz u 28 mečeva.

 

27.09.2009. 08:34:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh