« Vic dana
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
iTAMPON

Vicevi na račun iPada

Neke blogerice su pisale kako izgleda da Apple nema ni jednu ženu u svom timu za marketing

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

vicevi

,

iPad

Appleov iPad, kojeg je u srijedu ponosno predstavio karizmatični čelnik tvrtke Steve Jobs, zbog nespretno odabranog naziva "pad" koji znači tampon, uložak, odmah izaziva poplavu duhovitih reakcija u američkoj blogosferi.

"Ruganja ide u stilu: Da, iPad je mali, lagan i tanak. Ali možete li plivati s time?", piše Los Angeles Times u tehničkom blogu.

Termin iTampon - koji aludira na činjenicu da iPad može zvučati više kao "maxipad" nego dopadljivo novo računalo, bio je treća najkomentiranija tema na Twitteru u srijedu navečer, navodi CNN.

Neke blogerice su pisale kako izgleda da Apple nema ni jednu ženu u svom timu za marketing.

"Obzirom da je 'iTampon' brzo isplivao kao vodeća tema na Twitteru, posve je vjerojatno da su se mnoge žene prestrašeno pitale 'Radi li ijedna žena u Appleu?', napisala je Annie Colbert na blogu "Holy Kaw".

IT zajednica mjesecima je raspravljala o imenu za Appleovo novo "tablet" računalo s 'touch screen' tipkovnicom, a među imenima koja su spominjana bilo je je iSlate (pločica, crijep od škriljevca).

Andy Ihnatko, tehno kolumnist Chicago Sun-Timesa, kazao je da bi Apple mogao svoj novi 'gadget' nazvati "izmrcvarena patkica" i ljudi bi ga i dalje kupovali, jer je Apple seksi, a iPad je dobar proizvod. (hina/metro-portal)

28.01.2010. 11:59:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh