« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
KRAJ KARIJERE?

Venus Williams objavila da boluje od teške bolesti

Sjogrenov sindrom je autoimuna bolest, koja uzrokuje gubitak energije i bolove, a za profesionalne sportaše može značiti i kraj karijere

Fotografija vijesti
Više o

WTA

,

Venus Williams

,

US Open

Slavna američka tenisačica Venus Williams predala je dvoboj 2. kola US Opena Sabini Lisicki, nakon čega je obavijestila javnost da to čini zbog teške bolesti koja joj prijeti i završetku karijere, tzv. Sjogrenovog sindroma, prenosi Hina.

Sat prije početka dvoboja Venus Williams je obavijestila organizatore da predaje meč zbog bolesti koja bi mogla ugroziti njezinu tenisku karijeru, a riječ je o Sjogrenovu sindromu.

To je autoimuna bolest, koja uzrokuje gubitak energije i bolove, a za profesionalne sportaše može značiti i kraj karijere. No, Venus Williams je kazala da nema namjeru otići u mirovinu.

"Nedavno su mi dijagnosticirali Sjogrenov sindrom. Voljela bih da mogu nastaviti igrati na ovogodišnjem US Openu, ali nisam to u stanju. Drago mi je da sam napokon saznala dijagnozu i sada mi je prioritet da se što prije oporavim i vratim na teniske terene", priopćila je američka tenisačica.

Venus Williams je u karijeri osvojila devet grand slam naslova - Australian Open (2003), Roland Garros (2002), Wimbledon (2000, 2001, 2005, 2007, 2008), US Open (2000, 2001).

01.09.2011. 15:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh