« Zagreb
objavljeno prije 15 godina
show na nebu

Večeras počinje Festival vatrometa

Od petka do nedjelje tri međunarodne ekipe i domaći Mirnovec zapalit će nebo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Međunarodni festival vatrometa

,

zagreb-info

,

vatromet Bundek

Tradicionalni deveti Festival vatrometa na Bundeku uobičajno obiluje zabavnim sadržajima, bandovima za najšire mase i potocima piva i vina. Roštilji su spremni, šatori također, a jedino se gleda u nebo koje bi sutra i prekosutra moglo biti prilično tmurno.

Organizator festivala Pirotehnika Mirnovec predviđa da će i ove godine, kao i lani, vatrometni šou doći pogledati oko 80 tisuća ljudi. Na velikoj pozornici sve okupljene zabavljat će Baruni, Gazde i talijanski bend Divina. Roditelji se ne moraju brinuti za najmlađe jer je cijeli prostor ograđen zaštitnom ogradom, a sam vatromet puštat će se s druge strane obale.

– Festival je natjecateljskog karaktera, a ove godine dolaze ekipe s Filipina, iz Poljske i Rumunjske. Svaka pirotehnička ekipa morala je osmisliti vatrometni šou prema glazbi koju su odabrali – rekla je Marija Bošković iz Pirotehnike Mirnovec.

Festival otvara ekipa s Filipina, La Mancha Pyro Productions koja će biti predstavljena u petak u 21.50, da bi glavni vatromet večeri izveli u 23.20. Subotu su dobili Poljaci iz ekipe Surex, u istom vremenskom rasporedu.

Nedjelja donosi dva velika vatrometa, prvi rumunjske ekipe Golden Ideas u 22.30, a sat vremena kasnije ide veliki piromuzički happening koji sponzorira Večernjak za svoj 50. rođendan, a izvode ga domaće snage iz Mirnovec pirotehnike.

Svaku večer se zabava nastavlja i nakon glavnog vatrometa koncertima tamburaša i nagradnim igrama za najbolju fotku vatrometa.

 

19.06.2009. 19:29:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh