« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
31. TROFEJ

Vaterpolisti Juga prvaci Hrvatske

Vaterpolisti Juga slavili su u četvrtoj utakmici finala na gostovanju u Rijeci i pobjedom protiv riječkog Primorja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jure Miskovic / CROPIX)
Više o

vaterpolo

,

Jug CO

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO pobijedili su na plivalištu Kantrida riječko Primorje Erste banku nakon produžetka s 9:8 (0:2, 4:0, 2:0, 1:5 - 2:1) i time ostvarili treću pobjedu kojom su obranili naslov prvaka Hrvatske kojeg su do sada osvojili osam puta, prenosi Hina.

Susret je odigran na bazenu Kantrida, a sudili su pred 1.500 gledatelja Gomez i Savarese iz Italije.

PRIMORJE EB: Car, Glavan, Paškvalin 1, Pavlović, De. Varga 3, Franković, Tiškivski, Jelača, Da. Varga 1, Barač 1, Beltrame, Garcia 1, Krizman 1, Brala.

JUG: Vićan, Vranješ, Sutić 1, S. Sukno 4 (2), Joković 1, Seman, Marković, Bušlje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 3, Šutalo, Nižić.

PETERCI: Primorje, Jug 2/2.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje 17/5, Jug 12/5.

Vaterpolisti Juga slavili su u četvrtoj utakmici finala na gostovanju u Rijeci i pobjedom protiv riječkog Primorja obranili naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske, te izborili direktan ulazak u Ligu prvaka. To je i jedini naslov koji su Dubrovčani ove godine osvojili, a u svojoj dugoj i bogatoj povijesti osam puta su osvojili naslov prvaka Hrvatske a s ovim naslovom u svojim vitrinama sada imaju čak 31. trofej državnih prvaka.

Utakmica je bila puna preokreta, Riječani su prvu četvrtinu dobili s 2:0, da bi Jug nakon tri četvrtine vodio s ogromnih 7:3. Domaćini su ipak uspjeli velikom serijom, kao i u drugoj utakmici, dostići Jug i izboriti produžetak, u kojem je s dva pogotka Paulo Obradović donio Dubrovčanima trofej. Uz Obradovića, junak Juga bio je i vratar Vićan s 11 obrana, dok je Riječanima nedostajao ozlijeđeni Krapić.

22.05.2011. 21:45:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh