« Ostali sportovi
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
FORMULA 1

Valtteri Bottas osvojio VN Austrije

Finac Valtteri Bottas u Mercedesu pobjednik je devete utrke svjetskog prvenstva formule 1 koja se vozila za Veliku nagradu Austrije na stazi red Bull Ring u Spielbergu

Bottas stigao do druge pobjede
Bottas stigao do druge pobjede (Arhiva)
Više o

Formula 1

,

VN Austrije

,

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas je do druge pobjede ove sezone, ujedno i druge pobjede u karijeri, stigao nakon 'partije šaha' koja je bila neizvjesna do posljednjeg kruga. Drugo mjesto osvojio je Nijemac Sebastian Vettel (Ferrari), treći je bio Australac Daniel Ricciardo ( Red Bull - TAG Heuer), dok je četvrto mjesto osvojio Britanac Lewis Hamilton (Mercedes).

Peti je bio Finac Kimi Raikkonen (Ferrari), šesto mjesto je pripalo Francuzu Romainu Grosjeanu (Haas - Ferrari), Meksikanac Sergio Perez ( Force India - Mercedes) i Francuz Esteban Ocon ( Force India - Mercedes) osvojili su sedmo i osmo mjesto, a do bodova su došli i Brazilac Felipe Massa ( Williams-Mercedes), te Kanađanin Lance Stroll (Williams -  Mercedes).

U ukupnom poretku Vettel je povećao prednost u odnosu na Hamiltona. Nijemac vodi sa 171 bodom, Hamilton je drugi s 20 bodova manje, treći je Bottas sa 136 bodova, dok je na četvrtom mjestu Ricciardo sa 107 bodova.

09.07.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh