« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
DISCOVERY

Užas u zraku: AirAsia i više od toga

U dokumentarcu stručnjaci otkrivaju zabrinjavajuće pove­znice sa šokantnom nesrećom Air Francea 2009. godine, a onda započinju istraži­vanje najmodernijom tehnologijom kako bi spriječili avionske nesreće u budućno­sti

Užas u zraku: AirAsia i više od toga
Užas u zraku: AirAsia i više od toga (Discovery Channel)
Više o

dokumentarni film

,

Discovery Channel

,

Užas u zraku

Protekla 2014. godina obilježena je kao godina s najviše zrakoplovnih nesreća u posljednjem de­setljeću. Dokumentarni film Užas u zraku: AirAsia i više od toga prati događaje od 28. prosinca 2014. kada je let 8501 aviokompanije AirAsia  s 155 putnika i sedam članova posade nestao u oluji samo 40 minuta nakon početka leta prema Singa­puru - zaokruživši tako tu strašnu godinu zrakoplovnih nesreća.

Užas u zraku: AirAsia i više od toga prikazat će se 10. travnja u 22 sata na Discovery Channelu. U dokumentarcu stručnjaci otkrivaju zabrinjavajuće pove­znice sa šokantnom nesrećom Air Francea 2009. godine, a onda započinju istraži­vanje najmodernijom tehnologijom kako bi spriječili avionske nesreće u budućno­sti. Emisija će odgovoriti na pitanja svakog putnika: koliko je siguran vaš sljedeći let?

Priča o letu 8501 aviokompanije AirAsia uspoređuje se s ostalim tragedijama koje su se nedavno dogodile, kao što su let 447 aviokompanije Air France i let 370 avi­kompanije Malaysia Airlines. Dokumentarna emisija istražit će kako sve lošiji vre­menski uvjetima Zemlji utječu na zrakoplovnu industriju. Ispitat će i povećanu učestalost takozvanih "superoluja" koje izlažu avione većem riziku. Također će istražiti stvara li današnja zrakoplovna tehnologija preveliku ovisnost pilota o au­tomatizaciji, što rezultira informacijskim preopterećenjem u kritičnim situacijama.

Dokumentarna je emisija temeljena na ekskluzivnim intervjuima s poznatim svjetskim stručnjacima i osobama usko povezanima s događajima, uključujući i pravne zastupnike obitelji žrtava.

07.04.2015. 10:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh