« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
COOL

Uz lijepe riječi i mržnja se liječi

Pod sloganom 'Uz lijepe riječi mržnja se liječi' volonteri su odlučili prepraviti uvredljive grafite na gradskim fasadama i pretvoriti ih u poruke ljubavi i mira.

Od Mamića do krafni
Od Mamića do krafni (Imago)
Više o

volonterski centar zagreb

,

Imago

,

Uz lijepe riječi mržnja se liječi

,

uvredljive poruke

Povodom Međunarodnog dana mira, reklamna agencija Imago iz Zagreba je u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb osmislila zanimljivu kampanju kojom žele govor mržnje pretvoriti u govor ljubavi.

Pod sloganom 'Uz lijepe riječi mržnja se liječi' volonteri su odlučili prepraviti uvredljive grafite na gradskim fasadama i pretvoriti ih u poruke ljubavi i mira. Jednostavnom i jeftinom intervencijom u prostor, uz malo kreativnosti, svaka ružna riječ u par sekundi postaje pozitivna poruka.

Akcija je počela na Međunarodni dan mira, a nastavit će se i idućih mjeseci po zidovima diljem grada. U volonterskom centru se nadaju da poruke mira i ljubavi neće zaživjeti samo u Zagrebu, nego da će se proširiti cijelom Hrvatskom.

Darko Bosnar, Art Director iz agencije Imago kaže kako su bili svijesni da nemaju tisuće kuna za farbanje fasada pa su došli na ideju da barem na kratko pokažu kako malo je potrebno da govor mržnje postane govor mira.

27.09.2013. 11:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh