« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

USKOK podnio zahtjev protiv dilera kokaina

Splićanin i Paragvajka krijumčarili pet kilograma droge

Zaplijenjena droga jedna je od najvećih zapljena kokaina tijekom ove godine
Zaplijenjena droga jedna je od najvećih zapljena kokaina tijekom ove godine
Više o

USKOK

,

uhićenje dilera

,

zaplijena droge

,

Mate Lovrinčević

Protiv Splićanina Mate Lovrinčevića (57), nezaposlenog ugostitelja, te njegove prekooceanske prijateljice 27-godišnje Paragvajke, USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu podnio istražni zahtjev zbog zloporabe opojnih droga teške najmanje četiri milijuna kuna. Prema dosad utvrđenom Mate je od početka godine pa sve do 19. lipnja u Hrvatskoj i u Brazilu dogovorio sa za sad još uvijek nepoznatim muškarcem, krijumčarenje kokaina iz Brazila u Hrvatsku, s ciljem opskrbljivanja ilegalnog hrvatskog narko-tržišta.

Kako bi opijati lakše prošli granice i pritom obišli pola svijeta, u lanac je angažirao 27-godišnju markantnu Paragvajku. Putem jedne agencije iz Bolivije rezervirao joj je i platio avionsku katu na relaciji São Paolo-Frankfurt-Zagreb-Dubrovnik, ali i osmodnevni smještaj u jednom dubrovačkom hotelu od 16. do 23. lipnja.

Neposredno prije cijele putešestvije i prebacivanja pet kilograma vruhunskog kokaina, 27-godišnjakinji je nepoznata osoba 14. lipnja u zračnoj luci u São Paulu predala crvenu kožnu putnu torbu sa dvostrukim dnom u kojem je bila zašivena droga. Tom je prilikom digitalnim fotoaparatom fotografirao 27-godišnju kurirku te njenu sliku internetom poslao Splićaninu Mati kako bi ju prepoznao i tako bio što manje upečatljiv.

Vrtoglava zaradaVještačenjem oduzetog kokaina utvrdilo se da je njegova čistoća čak 81 posto. Da je dobro uhodani tim dilera drogu uspio ‘proturiti’ krajnjim korisnicima, u uličnoj bi preprodaji zaradili najmanje četiri milijuna kuna. 

U Matine ruke crvena ženska torba ‘teška’ četiri milijuna kuna došla je 19. lipnja u jednom dubrovačkom hotelu, no tad im je policija ‘najboljim prijateljima’ Mati i Paragvajki pomrsila planove i stavila im lisice. Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio im je pritvor, a kako smo već pisali, Mate se odlučio braniti šutnjom nakon što je negirao krivnju, dok je Paragvajka, navodno, mislila da prenosi dijamante i nakit.   (EPEHA)

23.06.2008. 22:37:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh