« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
9,58!!!

Usain Bolt svjetski prvak s nevjerojatnim rekordom

Još jedna fantastična utrka na 100 m u režiji dugonogog Jamajčanina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Usain Bolt

,

Bolt svjetski rekord

Tijekom cijele sezone Tyson Gay se trsio, postavljao najbolja vremena sezone, dok je Bolt praćen kišom bio par stotinki sporiji. Amerikanac je višestruki svjetski prvak, bio je i svjetski rekorder, no od pojave Usaina Bolta pao je u zaborav.

Sličnu je sudbinu doživio i u finalu stotke na Svjetskom prvenstvu u Berlinu. Bolt je kroz kvalifikacije prolazio sa smiješkom i gledanjem oko sebe nakon 60-tog metra na stazi, tražeći protivnike koji su manje od 10 metara iza njega.

Finale je bilo nabrijano, sjajne su rezultate imali i Bolt i Gay, a Asafa Powell bio je vrlo, vrlo blizu, kao i Daniel Bailey, trening partner Bolta. Iako je u polufinalu prvi puta startao prerano, Bolt je na startu finalne utrke bio uobičajeno veseo i opušten.

Start je bio sjajan, svi su krenuli približno isto, no povijest se ponovila. Oko polovine staze Bolt je ubacio u najvišu brzinu i odletio naprijed, završivši prvi s novim svjetskim rekordom, nevjerojatnih 9.58, čak 11 stotinki brže od rezultata koji je postigao u finalu Olimpijskih igara prošle godine.

Tyson Gay završio je drugi s 9.71, najbržim rezultatom koji je jedan Amerikanac ikad istrčao, a Asafa Powell je brončani s 9.84.

16.08.2009. 21:48:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh