« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
OLIMPIJSKI DUH

Upute britanskim olimpijcima: Ne rukujte se s protivnicima

Britanski olimpijski odbor je, naime, zabrinut da bi bilo kakva bolest naciji domaćina mogla nauditi u ostvarivanju olimpijskih uspjeha

Fotografija vijesti
Više o

Olimpijada

,

OI 2012.

,

Olimpijske igre u Londonu

Zbog zabrinutosti od širenja zaraze, britanski su olimpijci upozoreni da se ne rukuju sa suparnicima i dužnosnicima na predstojećim londonskim Olimpijskim igrama, javlja Hina.

Britanski olimpijski odbor je, naime, zabrinut da bi bilo kakva bolest naciji domaćina mogla nauditi u ostvarivanju olimpijskih uspjeha.

"Najveća prijetnja izvedbi sportaša su bolesti i ozljede. Ovdje govorimo o minimaliziranju rizika od bolesti. Ne radi se o ničem drugom nego o higijeni", rekao je glavni liječnik odbora Ian McCurdie.

Britanski veslač Zac Purchase na svom je twitter profilu objavio da takva upozorenja britanski sportaši dobivaju redovito, ali u njima ne vidi nikakvog smisla. "Osim ako nećemo trčati uokolo s dezinfekcijskim sredstvom za svaku površinu koju dotaknemo", napisao je.

Američki olimpiijski odbor, koji će poslati najviše sportaša na Igre, ne namjerava objavljivati takva upozorenja. "Uvijek ohrabrujemo naše sportaše da prigrle olimpijski duh i druže sa sto više sportaša iz što više zemalja", rekao je glasnogovornik odbora Patrick Sandusky.

07.03.2012. 08:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh