« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ČUVANJE TRADICIJE

Unatoč financijskim poteškoćama supermaraton Zagreb-Čazma ipak održan

Četrnaest maratonaca i maratonki iz Hrvatske i Slovenije sudjelovalo je u današnjem supermaratonu Zagreb - Čazma, koji je održan neslužbeno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

supermaraton Zagreb-Čazma

,

tradicija

Naime, organizatori su zbog manjka novca otkazali ovogodišnju 35. jubilarnu međunarodnu utrku od zagrebačkog do čazmanskog Kaptola, čiji je prosječni proračun 150 tisuća kuna.

Prema riječima jednoga od organizatora današnje utrke Franje Anića iz Čazme, maratonci su odlučili održati supermaraton dogovarajući se putem internetskog foruma, jer nisu htjeli da se prekine tradicija i ne održi jubilarna 35. utrka.

Među 14 natjecatelja pet je bilo iz Slovenije, a pobijedio je Kuzma Rubelj iz Zagreba koji je stazu dugu 61 kilometar i 350 metara istrčao za 5 sati, 15 minuta i 43 sekunde.

Iza njega u vremenu 5:31:47 sati u cilj je ušao Inot Klemenčič iz Maribora, dok je treće mjesto zauzeo Davorin Lesjak iz atletskog kluba CP Ptuj.

Trčale su i dvije maratonke, Marina Kirin i Željka Stjepanović, obje iz Čazme, a ciljem su prošle kao šesta i sedma. (hina/metro-portal)

21.03.2010. 20:05:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh