« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
NEMA ŠVERCANJA

U ZET-ove buseve samo na prva vrata

Sindikat hrvatskih vozača u današnjem priopćenju obavještava korisnike usluga ZET-a da stroži režim kontrole karata pri ulasku u autobuse nije posljedica samovolje vozača

Vozači moraju provjeriti sve karte
Vozači moraju provjeriti sve karte (Arhiva)
Više o

ZET

,

autobusi

,

švercanje

,

ulazak

,

prva vrata

Na vozače autobusa radi se dodatni pritisak da putnici ulaze samo na prva vrata. Zbog toga dolazi do negodovanja putnika koji smatraju da je to samovolja vozača ZET-ovih autobusa, što izaziva i nepotrebne sukobe između vozača i putnika, ističe sindikat. 

ZET želi provesti svoju namjeru vrlo energično, što se vidi i kroz pisanu uputu da treba dozvoliti ulaz samo na prva vrata na svim stajalištima, bez obzira na vozni red, jer je 'prioritet naplata prijevoza nad voznim redom'.

'U cilju poboljšanja kvalitete kontrole karata i povećanja prihoda, traži se od kontrolora - otpremnika na terminalima i kontrole prometa da skrenu pozornost svim vozačima autobusa da su dužni čekati vrijeme polaska na polaznom (ukrcajnom) stajalištu, boraviti u autobusu i kontrolirati ispravnost voznih karata putnicima, omogućivši ulazak putnika isključivo na prva vrata.

U slučaju potrebe napuštanja vozila na terminalu (radi nužde ili sl.) vozilo se zaključava i putnicima onemogućava ulazak bez kontrole karata', neke su od uputa koje su vozači autobusa dobili od stručne službe.

 

21.01.2014. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh