« Znanost
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
COOL

U Zemljinoj atmosferi pronađen izvanzemaljski život

Ne, nisu pronašli izvanzemaljce koji su veliki, zeleni ili sivi, pronašli su male, mikroskopske čestice života koji nije sa Zemlje

Panspermija očito funkcionira
Panspermija očito funkcionira (Arhiva)
Više o

bakterije

,

izvanzemaljci

,

izvanzemaljski život

,

stratosfera

,

panspermija

,

Chandra Wickramasinghe

Dokaze izvanzemaljskog života ne treba tražiti tako daleko kako to radi, primjerice, SETI već je dovoljno otići niže nego što je uzletio Felix Baumgartner, pokazao je eksperiment proveden nedavno od strane Britanaca.

Atmosferski balon podignut je na visinu od 27 kilometara i skupio je uzorke bioloških organizama na toj visini na sterilnim mikroskopskim slajdovima koji su bili izloženi atmosferi samo na toj visini.

Kad su se uzorci vratili na Zemlju, na njima su pronađene mikoskopske alge koje, prema zaključku znanstvenika, mogu biti samo oblici života izvanzemaljskog podrijetla. Pronađene su kolonije ultramalih bakterija i biološka masa s biofilmom i biološkim filamentima.

Skeptici tvrde da su navedeni oblici života u stratosferu stigli nakon snažnih erupcija vulkana ili gonjeni snažnim vjetrovima. Voditelj istraživanja, prof. Chandra Wikramasinghe odgovara da se tako nešto moglo dogoditi eventualno par dana prije eksperimenta, no kako nije zabilježena niti jedna erupcija, on čvrsto vjeruje da su ti oblici života stigli na Zemlju, a ne sa Zemlje.

Prema njegovim riječima, ovo je krunski dokaz da sjeme života postoji svugdje u svemiru i da ga meteori raznose na sve strane po planetama. 

Znači, mali jesu, ali zeleni baš i ne ...

14.09.2013. 17:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh